Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Novobečejci najbolji u kuvanju riblje čorbe

Novobečejci najbolji u kuvanju riblje čorbe

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Za slavu se zna - slavi se tri dana i niko ne sme da napusti domaćine dok ne pruđu ta tri dana. A slava u Novom Bečeju - Velika Gospojina, i ove godine obilovala je događanjima za svakoga.

            Prvi slavski dan  protekao je u maniru - „Neka najbolji pobedi“! To je bila poruka ovogodišnjeg Gospojinskog kotlića. Preko 70 ekipa se skupilo na Tiskom keju i svi su želeli samo jedno - da izađu kao pobednici u tradicionalnom kuvanju riblje čorbe. Nagutali se dima, pevali uz Đusija Kovača i prijatelje i čekali do zadnjeg trenutka da čuju hoće li žiri prozvati ime njihove ekipe…
            A žiri je imao težak zadatak. Otežala ga je i sedma sela koja je ove godine imala čak 9 ekipa. Izgleda da su novinari savladali veštinu pravljenja riblje čorbe, pa su ruku pod ruku sa pravim majstorima izašli na „crtu“. Ipak, ostali su bez nagrade. Žiri je doneo odluku da prvu nagradu dodeli ekipi „Alfa 2“ iz Novog Bečeja. Druga nagrada otišla je ekipi „Alfa 1“ takođe iz Novog Bečeja, dok su „Banatski kulinari“ iz Kikinde osvojili treće mesto.
            I dok su svi sa slašću uživali u konzumiranju riblje čorbe, oko 21.30 na binu je izašao i bend „Kal“. U njihovom prepoznatljivom melosu, Tiskim kejom su se čuli zvuci etno roka koji su dobro razdrmali lokalce i produžili veselje.
            Prvi dan Velikogospojinskih dana obeležen je i svečanim otvaranjem Poljo-festa, Etno bazara, deca su dobila svoju ulicu i već uživala u prvoj predstavi, dok je Tisa za koju kažu i da je jedna od najsporijih u zemlji, bila preplavljena čamcima, jer svi su želeli da po lepom i sunčanom vremenu zaplove po magičnoj reci čiji vodostaj ne pada, a temperatura vode je bila toliko visoka da je retko ko mogao da odoli da ne zapliva.
            Prvi dan Velike Gospojine protekao bez ikakvih incidenata, veselo i raspevano. Rukovodtvo opštine Novi Bećej odlučilo je da ove godine nema naplate parkinga, tako da je parkiranje bilo besplatno a na prilazima ka varoši redari su upućivati sve vozače na lokacije gde mogu sigurno ostaviti svoj automobil. Za one koji su rešili da koriste autobuski prevoz, „Bečejprevoz“ je uveo posebne polaske.

Sanja Veličković
General Manager
ExtoMedia

Više fotografija na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/topserbia

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com