Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM VESTI SA ZLATIBORA

VESTI SA ZLATIBORA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Gold gondola, nezaobilazna atrakcija koja je postavila Zlatibor na mapu svetskih destinacija, kao najduža jednosegmentna panoramska gondola na svetu ljubiteljima planinskog odmora omogućava da uživaju u vožnji tjubingom na međustanici svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

            Tjubing staza predstavlja specijalizovanu plastičnu podlogu na kojoj je moguće sankanje, uz pomoć velikih guma i zimi i leti. Namenjen je posetiocima svih uzrasta kojima je zajedničko jedno - želja za dobrom zabavom.
            Karte možete kupiti na početnoj, međustanici i na krajnjoj stanici na Torniku. Cena karte za tjubing 30 minuta je 600 dinara, a uz kupljenu kartu Gold gondole je 400 dinara.
Od ponedeljka 05.09.2022. godine, radno vreme Gold Gondole radnim danima će biti od 10:00 do 16:00 časova. Poslednja vožnja sa Tornika će biti u 17:00 časova.
            Vikendom (subota, nedelja), Gold Gondola će raditi u periodu od 09:00 do 16:30 časova, dok će poslednja vožnja sa Tornika biti u 17:30 časova.
            PK „Tornik“ markira nove staze u selu Jablanica
            Članovi Planinarskog kluba „Tornik“ markiraće tri nove staze u okviru Parka prirode Zlatibor. One će se nalaziti u Jablanici, a start sve tri staze je kod škole u tom selu.
            Kako su najavili, biće postavljene i sigurnosne sajle na eksponiranim delovima na slapovima u Tomovom potoku u Jablanici. Osim toga, planirano je održavanje osnovne planinarske obuke za članove kluba i članove Planinarskog Saveza Srbije. Tokom oktobra i novembra, iz PK „Tornik“ najavljuju radionice na novomarkiranim stazama. NJihova tema biće ponašanje u slučaju opasnosti, bezbedno kretanje u planini i odgovorno ponašanje u prirodi.
            Projekat “Bezbedni u planini, PK „Tornik“ iz Čajetine realizuje u saradnji sa Upravom za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije.
            Vinska „Fiesta“ u Vip Casa Club-u na Zlatiboru
            U subotu, 3. septembra održana je manifestacija za ljubitelje vina „Fiesta“ na Zlatiboru, u organizaciji Vip Casa Club-a. Gosti su imali jedinstvenu priliku da degustiraju autentična vina iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Hrvatske, ali i da uživaju u drugim pićima i lokalnim specijalitetima. Tema manifestacije su bile zlatne šezdesete.
            Ova jedinstvena manifestacija se tradicionalno održava već pet godina zaredom u prijatnom ambijentu Vip Casa Club-a. Duž ulice ovog apartmanskog  kompleksa na jednom mestu su se našle arome iz čak 33 vinarije, kao i ponuda iz devet destilerija i pet kraft pivara. Pored toga, su predstavljeni i lokalni proizvođači sireva i suhomesnatih proizvoda i bogata gastronomska ponuda restorana „Casa de Vinos“. Dok su u okviru „Fieste“ ljubitelji pravog planinskog doživljaja mogli da se informišu o sadržajnoj turističkoj ponudi Zlatibora, kao i nezaobilaznoj atrakciji Gold gondoli.
            Posetioci su uživali na svežem planinskom vazduhu uz piće po izboru, druženje i zabavu koja je tekla uz najpoznatije muzičke hitove koji su obeležili decenije za nama.

Izvor: www.zlatibor.org.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com