Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE USPEŠNO PREDSTAVLJANJE TURISTIČKE PONUDE VOJVODINE U SLOVENIJI

USPEŠNO PREDSTAVLJANJE TURISTIČKE PONUDE VOJVODINE U SLOVENIJI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

            Manifestacija „Dani Vojvodine“ održana je u periodu od 03. do 04. septembra u Sloveniji.
            Turistička ponuda Pokrajine predstavljena je prvog dana događaja u Ljubljani uz prisustvo brojnih posetilaca koji su imali priliku da dobiju informacije o turističkim sadržajima, degustiraju gastronomske specijalitete, i najkvalitetnija vina sa ovih prostora.

U narednom periodu u Vojvodini se očekuje veliki broj vinskih manifestacija, što je predočeno posetiocima događaja putem štampanih promo materijala. Doživljaj Vojvodine kao atraktivne turističke destinacije upotpunili su zvuci tamburaškog orkestra. Pored Turističke organizacije Vojvodine, na Danima Vojvodine su učestvovale turističke organizacije Sombora, Temerina, Subotice, Pančeva, Opština Bač, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, kao i organizatori manifestacije „Tour de Fruška“.
            Nakon predstavljanja turističke ponude na Gradskom trgu u Ljubljani, u hotelu „Park“ je održana konferencija za medije, gde je predstavljen projekat pod pokroviteljstvom Evropske unije, na kome učestvuje Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa partnerima iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske. Na konferenciji je takođe predstavljena turistička ponuda Vojvodine koja se odnosi na vinski turizam i predstojeće vinske manifestacije, kao i cikloturizam. Učesnici konferencije su bili dr Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, mr Milan Jarić, v.d. pomoćnika za turizam i regionalno privrednu saradnju, kao i Urška Dolinar, direktorka instituta „Iskriva“ iz Slovenije. Nakon konferencije za sve prisutne održana je degustacija najkvalitetnijih vojvođanskih vina i Vojvođansko veče. Događaj je svojim prisustvom uveličala i ambasadorka Srbije u Sloveniji gospođa Zorana Vlatković. Drugi dan događaja „Dani Vojvodine“, turistička ponuda Pokrajine predstavljena je u Portorožu.
            Događaj je obeležilo veliko interesovanje posetilaca za turističku ponudu Vojvodine, od kojih se na osnovu direktne komunikacije saznalo da je veliki broj građana Ljubljane već boravio u Vojvodini i da su sa sobom poneli izuzetna iskustva kada je reč o turističkoj ponudi, kao i srdačnosti vojvođanskih domaćina. Najveće interesovanje je zabeleženo za cikloturizam, aktivni odmor, vinski turizam i gastronomiju Vojvodine.
            Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2021. godini, Vojvodinu je posetilo 7.428 turista iz Slovenije, što je porast u iznosu od čak 138,30% u odnosu na 2020. godinu. Turisti iz Slovenije ostvarili su 15.312 noćenja, što je porast u iznosu od 138,13% u odnosu na prethodnu godinu. Prosečan boravak turista iz Slovenije iznosio je 2,1 dan. Od ukupnog broja stranih turista u 2021. godini, turisti iz Slovenije su zauzeli 6. mesto sa udelom od 5,11%.
U Info centru Turističke organizacije Vojvodine za prvih sedam meseci 2022. godine turisti iz Slovenije su bili među najbrojnijima, odnosno na drugom mestu kada je reč o stranim turistima, što je i jedan od razloga što je manifestacija „Dani Vojvodine“ ove godine održana u Sloveniji.

Izvor: www.vojvodina.travel

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com