Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Uspeh 28. Velikogospojinskih dana osnov za dodatni dan

Uspeh 28. Velikogospojinskih dana osnov za dodatni dan

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

         - Ovo su bili jedni od boljih, ako ne i najbolje organizovanih Gospojinskih dana do sada, u kojima je besprekorno funkcionisao timski rad, lokalno stanovništvo se uključilo više nego ranijih godina, bilo da su u pitanju smeštajni kapaciteti, ugostiteljski objekti ili izlagači svojih proizvoda. Vreme nas je poslužilo i otvorilo maksimum mogućnosti posetiocima da uživaju u našoj prelepoj varoši. Imali smo kratku, ali efektnu kampanju koja je očigledno urodila plodom. Okrenuli smo se više internet populaciji i to je rezultiralo njihovim odazivom i učinilo da nedelja bude najposećeniji dan. Ono čemu smo se svi iznenadili je da su naši preduzetnici, ugostitelji, Gospojinu prihvatili kao opšti brend, sami se organizovali i pre zvaničnog početka manifestacije u sopstvenoj režiji i prostorima, baštama, organizovali dešavanja čime su privukli znatan broj domaće publike, ali i iz okruženja - izneo je prve utiske nakon tek završenih 28. Velikogospojinskih dana, Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

            Dobar provod za najmlađe obezbeđen je „Danom otvorenih vrata žandarmarije“, gde su deca imala priliku da se upoznaju šta žandarmerija radi kroz demonstraciju borilačkih veština, zipline i ronjenja, bez prikaza naoružanja. Za najmlađe organizovana je Avlija zabavlija i Dečja ulica gde se promocisala i škola tenisa, kao Sportić-fest.
            - Kada pričamo o turizmu u Novom Bečeju uvek akcentujemo priču o prelepom Tiskom keju i reci Tisi za koju smo emotivno vezani. Naučili smo naše goste da u reci uživaju na naš način. TOO Novi Bečej godinama radi na unapređenju nautičke ponude. Uspeli smo da animiramo posetioce da u velikom broju koriste usluge naših ljudi koji poseduju plovila, brodiće, čamce, splavove, brodice, tako da je sve vrvelo od domaćinskog, umetničkog i gastronomskog ugođaja koji je pustio mašti na volju. Kamping prostor marine „Gradište“ krcat kamp kućicama i oko 2.000 turista, bio je namenjen onima koji su noćili u vreme manifestacije, za koje su bili obezbeđeni dodatni vezovi, koji su pratili dešavanja na manifestacije, pecali i kupali se.
            Svakako je značajno pomenuti Ulicu zanatskog piva, sada već kao mini brend Gospojine, koja je dobro funksionisala, sa 15 izlagača zanatskog piva, zadovoljnih i posetom i učinkom, i rock izvođačima, koji su davali štimung ovom događaju. Zadovoljni su bili i prodavci na Etno bazaru, a tim za prodaju prodajnog prostora ostvario je rekordan prihod.
            Ekonomsko-privredni karakter Velikogospojinskih dana - Poljofest, jedna od većih manifestacija ovog tipa na otvorenom dala je mogućnost prezentacije najsavremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, semena, zaštitnih sredstava, a stočarski dan je privukao brojne takmičare. Sve to je bilo obogaćeno izložbom golubova i sitnih životinja koja je donela radost svima, a posebno deci.
            Svečana Litija povodom Uspenja Presvete Bogorodice, zbog velikog broja porodica u Novom Bečeju kojima je to krsna slava, zbog manastira utkanog u temelje novobečejskog Tiskog keja i najveće manifestacije u gradu vezane za ovaj dan, ima poseban značaj. Neko je davno odlučio da se 27. avgusta služi večernja služba kao Dan grada i manastira. Organizatori Velikogospojinskih dana su to preuzeli i 28 godina ovaj praznik obeležavaju na ovaj način.
            Treba dodatno naznačiti i gastro dan - takmičenje u kuvanju riblje čorbe sa prijavljenih rekordnih 12 novinarskih ekipa, od kojih tri nisu uspele da dođu. U nedelju je održana Revija paradnih zapreda, kojom je pre 28 godina započeta priča o modernoj proslavi Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju. U nedalju su održana i dva vanredno posećena koncerta. Aleksandra Prijović na prvom i Saša Matić na drugom nastupu, svojom muzikom privukli su 30. odnosno 50 hiljada ljudi, a oni taj odziv nagradili petočasovnim izvođenjima, i prvi put se u istoriji manifestacije desilo da vatromet počne u 01:00 posle ponoći.
            Gospojina se širi. Kuriozitet je da su sva mesta za izdavanje, zvanična i nezvanična bila iskorišćena, ne samo u Novom Bečeju, već i u Kikindi, Starom Bečeju, Gradištu, Elemiru, Tarašu i dobar deo u Zrenjaninu. Sve je funkcionisalo onako kako je bilo zamišljeno pa je Organizacioni odbor odlučio, a direktor Saša Dujin zvanično objavio, da će Velikogospojinski dani od iduće godine trajati umesto tri, četiri dana, sa programima namenjenim mlađoj generaciji.

Više fotografija na našoj facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com