Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Cubo Concept Bar & Restaurant - dizajniranje jedinstvenog identiteta

Cubo Concept Bar & Restaurant - dizajniranje jedinstvenog identiteta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Cubo porodica se širi geometrijskom progresijom. Nakon osmog „Cubo fest-a“, odražnog prvog vikenda septembra, Cubo Concept Bar & Restaurant, situiran u neposrednoj blizini Sunčanog keja i jedinstvenog novosadskog kupališta Štrand, za sugrađane i goste Novog Sada, pripremio je artistički spektakl. Jer, suština odabirane hrane, vina i muzike, onoga što Cubo ima u svojoj ponudi, je umetnost. Zadovoljstvo velikog broja gostiju koji svake godine učestvuju u kreiranju menija i vinske karte ovog restorana to potvrđuje.

            Ponudi najbolje i najboljem se nadaj - filozofija je organizatora događaja, gospodina Vladimira Baštovanova, koji je sedam vinarija i 28 gostiju prisutnih prve godine festivala u trajanju od jednog dana, uspeo da programima i sadržajima nadogradi ovaj, sada dvodnevni projekat i privuče 26 izlagača i 1.520 gostiju.
            Cubo Concept Bar & Restaurant se ovom manifestacijom, ali i kvalitetom ponude na dnevnom nivou, nametnuo sugrađanima kao pouzdano mesto dobre hrane i pića.
            Interaktivan odnos menadžemnta i gostiju restorana razvijan godinama, opravdao je očekivanja autora ovog modela, formirajući stalnu, odabranu (odnegovanu) i vernu publiku, kao saradnika u svim dešavanjima.
            - Poverenje gostiju i njihova očekivanja traže od mene da stalno pravim korake u pravcu nečeg novog i drugačijeg, i još uvek imam strah da ih ne izneverim - priznaje gospodin Vladimir Baštovanov, koji je za ovu priliku, sa svojim saradnicima, ponudio nekolicinu novih jela i novih etiketa, koji će nakon ovog događaja, na osnovu suda publike, biti uvršteni u jelovnik i vinsku kartu restorana.
            Po prvi put je napravljen presedan i umesto Setup Menu-a, ovom prilikom ponuđenog drugog dana, predstavljeno je nekoliko „a la carte" specijaliteta prvog: sedam novih glavnih jela, jedno hladno i jedno toplo predjelo, egzotična Tom Yam tajlandska supa. Predstavljen je specijalitet od jagnjetine, piletine i pagara, i desert: pečena mocart kugla u krenu od kafe sa borovnicama. Drugog dana predstavljen je file soma u slanini, Foie gras, Parfaits desert... Sve je to četiri meseca unazad, ceneći prefinjen ukus svoje publike, pripremao tim standardnih kuvara, u želji da ponudi nešto drugačije i originalno na našem terenu.
            Na vinskoj karti će se očekivano, osim poznatih naći i neke nove etikete. Pored ekskluze restorana Premier rakija, Rubin je predstavio trofejni Vinjak 5 V.S.O.P. i  Vinjak XO, preimium liniju vina, kvalitet na kojem se insistira, sa novitetom - double barrique Caberent Sauvignon-om; Podrum Džervin 1927, uprkos dugom trajanju pokazao je svoju vitalnost i predstavio nagrađena vina, pre svih Merlot Schlossberg; osim afirmisanih vinarija Deurić, Veritas, Vinum i dr., po prvi put je predstvljena nova fruškogorska vinarija Baza iskusnog vinskog znalca, Zlatka Živanića, koja se predstavila Rose vinom Talični. Još jedan rose - Rose Vertiz od Pinot Noir-a, Vinarije „Vertiz“ u Levačkom vinogorju, vlasnika Slobodana Živojinovića, privukao je pažnju publike. Osim vinarije „Tikveš“, „Vukoje“ iz Trebinja, svojom više puta nagrađivanom Malvazijom predstavila se istarska vinarija „Kozlović“, a „Louis Latour“ Vinoteka Beograd i Korpa Deli Market & Bistro iz Novog Sada, pobrinuli su se da Novosađani uz vinarije Matalj, Eden, Doja, Bjelica, Reljić, uživaju u degustaciji francuskih, italijanskih i španskih vina. Među vinarijama bile su i tri: Kiš, Kovačević, Zvonko Bogdan, prisutne od prvog izdanja ovog festivala.
            Aleksandar Dujin Orchestra sa prof. Aleksandrom Dujinom za klavijaturama, ispratili su dvodnevna dešavanja primerenim zvucima različitih muzičkih žanrova, doprinoseći vrhunskom doživljaju.
            Specijalni gost Cubo festa bio je bard srpskog glumišta - Vojislav Voja Brajović, koji je u dvočasovnom programu pokazao deo svog prebogatog glumačkog opusa, na oduševljenje brojne publike. Ko će nakon gostovanja Radeta Šerbedžije, prošle i Voje Brajovića ove godine, biti specijalni gost ovog događaja, ostaje nam da vidimo.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com