Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA BEAN festival i ROGALJ 02. oktobra na čenejskom Salašu 137

BEAN festival i ROGALJ 02. oktobra na čenejskom Salašu 137

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Agencija „BIN marketing“ i organzacija „G point“ iz Novog Sada, po sedmi put organizuju festival vojvođanskih festivala - ROGALJ, ove godine u nedelju, 02. oktobra  na Salašu 137 u Čeneju. Ujedno, kao primer uspešne manifestacije, na Salašu 137 održaće se i svojevrsna olimpijada u pripremanju pasulja. Po 18. put, Ekocentar „Vodmar“ organizuje „BEAN festival“ na kojem takmičarske ekipe prikazuju svoje kulinarsko umeće i nadmeću se ko će pripremiti najukusniji pasulj.

            Cilj „Roglja“ je promocija festivala kao važnog dela turističke ponude i zato će organizatori različitih manifestacija i ijada iz Vojvodine, ali i drugih delova Srbije, te regiona predstaviti programe i najznačajnija obeležja svojih manifestacija. U Vojvodini se godišnje organizuje preko 1000 manifestacija. Neke su već prerasle u tradiciju, a druge tek stiču turistički značaj. Zato je ROGALJ prilika i da se organizatori upoznaju i povežu kako bi stvorili nove sadržaje i programe. Pored organizatora različitih festivala na učestvuju i udruženja , te mali proizvođači, koji promovišu svoj rad i proizvode. Uz to biće održan i bogat prateći program.
            Već po tradiciji, održaće se stručna predavanja na kojima će organizatori manifestacija moći da dobiju savet kako da unaprede turističku ponudu. Pored toga, biće organizovano takmičenje u ravničarskim igrama, a ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju i slike koje budu naslikane u toku likovne kolonije.
            Održavanje „Roglja“ podržala je Gradska uprava za privredu i turizam Grada Novog Sada.
            Za BEAN festival - Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja izlagači mogu da se prijave na SALAŠARSKU PIJACU, gde će posetici imati priliku da degustiraju i kupe proizvode domaće hrane, rakije, vina, organske proizvode, zimnicu, suvenire i cveće.
            Za više informacija, možete se obratiti na broj telefona 063/179-7639, ili putem sajta http://beanfestival.rs.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com