Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Još jedno ZLATO sa AWC Vienna za vina Vinarije Fragaria Aleksadrovac

Još jedno ZLATO sa AWC Vienna za vina Vinarije Fragaria Aleksadrovac

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

         Prve i lepe vinske vesti stižu iz Aleksandrovca. Na prestižnom svetskom vinskom takmičenju, AWC Vienna 2022., Boutique Vinarija Fragaria (Lukarevina, Drenča, Aleksandrovac, Srbija), dr sci Saše i dr ekonomskih nauka Slobodana Vujića, sva poslata vina osvojila su priznanja. U konkurenciji 1.588 proizvođača i 11.342 vina iz 43 zemlje sveta, Vinarija „Fragaria“ je osvojila ZLATO za Fragaria Red VotaŽi 2020, SREBRO za Fragaria Red Selekciju 2020, SREBRO za Fragaria White Jagodu 2021 i Seal of Approval nagradu za Fragaria Rosé Fragolinu.

         Na svoja dva prethodna pojavljivanjima na AWC Vienna, vina Vinarije „Fragaria“ su takođe zabeležila potpun uspeh, osvojivši sledeća odličja: Fragaria RED Selekcija 2018 limited edition - ZLATO, Fragaria WHITE Sauvignon Blanc - SREBRO, Fragaria WHITE Jagoda - SREBRO, Fragaria RED Selekcija 2017 limited edition - SREBRO, Fragaria RED Selekcija 2019 limited edition ZLATO, Fragaria Red VotaŽi 2019 - ZLATO.
            AWC Wine Gala Night biće održano u Wiener Rathaus 30. oktobra 2022. godine. Među nagrađenima biće i Saša i Slobodan Vujuć.
            - Presretni smo ovim rezultatom i želimo da se zahvalimo cijelom Fragaria timu koji vrijedno i sa ljubavlju radi i na taj način dostiže ovakve rezultate - rekla je dr sci. Saša Vujić, dodavši da je ovo veliko priznanje za Vinariju „Fragaria“, Aleksandrovac i Župsko vinogorje. Iako malo različita od drugih župskih vinarija, kojoj je na prvom (jedinom) mestu kvalitet vina, sigurna je da se svi Župljani raduju njihovom uspehu, jer svaka nagrada, priznanje, korak je bliže ka vidljivosti ovog, površinom malog vinogorja, koje krije neslućeno dobre ukuse, još uvek skrivene od sveta. Bez obzira što svi rezultati još nisu objavljeni, uverena je da će i druga vina iz Župe zasijati zlatnim i srebrnim sjajem, što će dodatno doprineti prepoznatljivosti vinske Župe kao brenda, zainteresovati kupce i uticati na potražnju vina.
            Vino je stvar ličnog ukusa. Verzirane vinopije su već napravile odabir stila koji im najviše prija. Onima koji to još nisu učinili, sigurna smernica su priznanja jednog vino na nekom od respektabilnih takmičenja. Nagrađena vina su intrigantna i mnogi će ih probati iz radoznalosti, kako bi osetili razlog postignutog uspeha. Priznanja su i ulazna vrata za nove kupce, jer po njihovom ukusu ili ne, znaju da iza toga stoji kvalitet. Uostalom, to je jedan od bitnih razloga zašto nagrade pratimo, a nagrađena vina degustiramo. I samo takva poklanjamo, sugurni da ne možemo pogrešiti.
            „Fragaria“ je moderna vinarija podignuta po svim standardima i kriterijumima njenih vlasnika, dr sci. Saše Vujić i dr Slobodana Vujića, profesora, poslovnih ljudi koji su svoje uspešne karijere i pređašnji život u Sarajevu, zamenili za život župskih vinara. Radost crpe sa 2.5 hektara vinograda na tzv. Beloj zemlji koja daje izvrsna grožđa visokog kvaliteta; takođe i vinski podrum u kojem s ljubavlju i pažnjom, prave kvalitetna vina: Sauvignon Blanc, Jagoda i Tamjanika, od crvenih VotaŽi od belih, limitirana edicija Cabernet Sauvignon Tajna veza i Rosé Fragolina, isključivo po svom ukusu.
            Puni optimizma da ih leto 2022., iako varljivo, neće izneveriti, dovršavaju ovogodišnju berbu. Sauvignon, Jagoda i Tamjanika su već u tankovima, a Cabernet i Merlot u dobroj kondiciji čekaju dan berbe. U Vinariji „Fragaria“ je sve spremno za nova vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com