Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Dunavski biznis forum - Nove vizije za novo doba

Dunavski biznis forum - Nove vizije za novo doba

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Veliki i značajan za našu zemlju - XII Dunavski biznis forum na temu: Dunavska strategija, pozitivna iskustva i očekivanja, biće održan 26. i 27. septembra 2022. u hotelu „Fruške Terme“ u Etno kompleksu Vrdnička kula. Organizatori Dunavskog biznis foruma su: Media invent, Unija poslodavaca Srbije, Institut evropskih regiona iz Salzburga i Evropsko udruženje razvojnih agencija (TERIS), Slovenija, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizma i PK Srbije.

            - Za dvanaest godina trajanja, Dunavski biznis forum je posetilo oko 8.000 privrednika, javnih radnika, političara, naučnika, preduzetnika, kulturnih stvaralaca, medija i svih onih koji rade na povezivanju ljudi, ideja, tržišta - istakao je Vlado Markanović, direktor Media Inventa, na konferenciji za medije, u ponedeljak, 19. septembra u Info centu Turističke organizacije Vojvodine u Novom Sadu, podsetivši da je najvažniji zadatak foruma unapređenje regionalne saradnje i poboljašanje prekogranične saradnje.
            - Mir, Ljubav, Saradnja, Otvoreni Balkan, Otvoreni gradovi, sve ono što nas povezuje čini nas afirmitivnim u pravcu mira i prosvetiteljstva, u smislu kulture ponašanja i kulture života sa ciljem da generacijama koje dolaze ostavimo malo više od onoga što zovemo zadovoljavajućim - rekao je gospodin Markanović.
            Prisetio se i na održavanje Dunavskog biznis foruma i na drugom mestima, Beogradu, Viminacijumu pre tri godine, gde je ovaj karavan dobrih vibracija uvek lepo i uz dobro organizaovanu logistiku dočekivan.
            - Mi promovišemo ono što je lepo, kada govorimo o Vojvodini i onom ruralnom dobru, ali i rastu i napretku; kada govorimo o Novom Sadu govorimo o najpovoljnijoj destinaciji za strana ulaganja, o brzom rastu tehnoloških i elektronskih industrija, poput San Hozea koji mu je doneo nadimak „Glavni grad Silicijumske doline". To je naša želja, naša vizija. Jer, informacione tehnologije, digitalne tehnologije su Tesline tehnologije. I gde god zagrebete tu je Nikola Tesla. Tesla je i mobilna telefonija, daljinsko upravljanje, i energije... - zaključio je gospodin Markanović.
            Nikola Tesla će biti i tema predstojećeg Dunavskog biznis foruma gde se promovišu njegovi projekti i ideje:
            - Tesla zavređuje zahvalnost čovečanstva. Nažalost, mi vrlo malo toga koristimo. I kada je u pitanju brendiranje, nema većeg brenda u svetu od Nikole Tesle, a pominjemo ga samo kada je rođen i kada je umro. Pokušavamo sa našim prijateljima iz Fondacije Nikola Tesla, Inženjerskom komorom, Maticom srpskom i Udruženjem naučnika i umetnika Republike Srpske da ustanovimo Srpsku akademsku i poslovnu zajednicu koja će u narednim godinama dodeljivati nagradu „Nikola Tesla“, ne kao pandan Nobelovoj nagradi, nego mnogo više, iz razloga što je reč o najvećem naučniku, najvećem dobrotvoru i humanisti, koji je sve radio za dobrobit čovečanstva - otkrio je gospodin Markanović, jedan od pokretača projekta - „Put ka vrhu“, u okviru kojeg se od 2000. godine dodeljuje prestižna nagrada „Kapetan Miša Anastasijević" najuspešnijim pojedincima i institucijama sa ciljem podsticanja i afirmacije preduzetništva u Srbiji.
            Na dvodnevnom skupu, u okviru dvanaest panela i oko 100 iskusnih ali i mladih učesnika, biće reči i o Teslinim tehnologijama, o održivom razvoju, ekologiji, bezbednosti i saobraćaju, o stubovima razvoja Dunavske strategije, energiji i stvaralaštvu, „svemu onome što nas pokreće i ne da nam mira“. Između ostalih, govoriće predstavnik Vlade Republike Srbije; Sebastijan Šefer - generalni direktor Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu; Mirjana Čagalj - ambasador makroregionalne saradnje i EU iz Hrvatske; Martin Bratanić - predsednik TERIS-a; Dejan Pavlović - Agencija za energetiku Republike Srbije; Nebojša Radmanović - predsedavajući Predsedničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine; Vuk Perović - Agencija za upravljanje lukama; Balla Tullia Imola - Ambasada Rumunije; Jože Tomaš - predsednik Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora; Boško Vučurević - predsednik PK Vojvodine; Marko Šantić - predsednik Gospodarske komore Republike Srpske; Pero Ćorić - predsednik PK Republike Srpske; Dušan Vasiljević - Western Balkans consulting global; kao i Borko Drašković - direktor Geodetskog zavoda Srbije i mnogi drugi.
            - Naša vizija jeste jaka, stabilna, mirna, prosperitetna Srbija, poruka je koju upućuju organizatori i učesnici Dunavskog foruma od prvog susreta do danas- naglasio je Vlado Markanović.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com