Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dr Nataša Pavlović: Turistička organizacija Vojvodine važan učesnik na 12. Dunavskom biznis forumu

Dr Nataša Pavlović: Turistička organizacija Vojvodine važan učesnik na 12. Dunavskom biznis forumu

  • PDF

            Dunavski biznis forum, događaj od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju i zemlje regiona, biće održan 26. i 27. septembra 2022. u hotelu „Fruške Terme“, u Etno kompleksu Vrdnička kula. Ovim povodom na jednom mestu će se okupiti predstavnici iz oblasti nauke, politike, obrazovanja, turizma, medija iz desetak zemalja Podunavskog regiona.

            Moderator panela pod nazivom: „Turizam i kultura, mostovi koji unapređuju saradnju i oplemenjuju ljude“, na rasporedu drugog dana, biće dr Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine.
            Na konferenciji za medije u Info centru TOV (Mihajla Pupina 18, Novi Sad), sazvanoj za ponedeljak, 19. septembar, dr Pavlović je istakla neospornost dosadašnje afirmacije ove internacionalne reke, ali i potrebu oplemenjivanja i unapređivanja saradnje sa zemljama regiona kroz koje Dunav prolazi radi kontinuiteta i poboljšanja uslova razvoja prostora naslonjenog na njen tok.
            Podsetila je da nije slučajno da je 27. septembra - na Svetski dan turizma, sa grupom turističkih radnika, koji rade na teritoriji toka ove reke, dobila priliku da iznese svoje utiske, planove i konkretne predloge za pospešivanje međuregionalne saradnje čija je okosnica Dunav kada je u pitanju prezentacija kulturnih i turističkih resursa.
            -TOV godinama unazad radi na projektima i unapređivanju Dunavske strategije, idealne za razvoj nautičkog turizma, kao i razvoj kulturnog, rekreativnog, zabavnog, adrenalinskog... i svakog drugog oblika turizma. U tom smislu, TOV i drugi učesnici u projektu Smarter Amazon of Europe (AOE), imaju za cilj uspostavljanje međunarodnog inovatnog ekosistema turističih mikro, malih i srednjih preduzeća na AOE području (Mura, Drava, Dunav), i podsticanje digitalnih i ekoloških inovacija kroz saradnju, digitalnu transformaciju i izgradnju kapaciteta. U projektu koji će trajati u intervalu od 01.01. 2022. - 30.06. 2023. učestvovuju devet partnera iz sedam zemalja - rekla je dr Pavlović.
            Veliki potencijal za deo Srbije uz Dunav, predstavlja biciklistička ruta EuroVelo6. Godišnje ovu rutu od Upsale do Beča prođe 750.000 biciklista, dok je kroz Srbiju, u dužini od 588,5km toka Dunava, taj broj 10.000 turista, i veliki potencijal koji se može nadograditi.
            Ona je istakla da mnogo toga ima šta da se vidi sa i oko Dunava, ali da se mora dalje raditi na razvoju infrastrukture. Po njenim rečima, Dunav ne predstavlja samo luke i pristane, već sadržaje koji se odnose na sela i njihovu multikulturalnost, tekovine zajednica koje su živele i danas žive na njegovim obalama, zaštićenu prirodu... N kraju je poručila da turista koji ne plovi ne mora biti uskraćen, jer nije potreban brod da bi se videli i posetili svi sadržaji koji se nalaze uz ovu moćnu reku.
            Pokrovitelji predstojećeg događaja, Dunavskog biznis foruma, su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Privredna komora Srbije. Organizatori su: Media Invent d.o.o., Unija poslodavaca Srbije, Institut evropskih regiona iz Salzburga i Evropsko udruženje razvojnih agencija (TERIS) Slovenija.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com