Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Vinska tura Walk’n’wine, početak velike promocije Fruške gore i Srema

Vinska tura Walk’n’wine, početak velike promocije Fruške gore i Srema

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Značaj manifestacija ili svetkovina, kojima se na privlačan i atraktivan način animira dolazak posetilaca iz drugih mesta, je sve veći. Želja da se nešto pokaže i podeli sa drugima, takođe. Turistička organizacija Vojvodine je u cilju promocije i popularizacije vrednosti Fruške gore, osmislila vinsku, i ne samo vinsku turu - „Walk’n’wine“, kroz irišku opštinu u dužini od 12 kilometara, namenjenu ljubiteljima prirode, vina i sremačkih đakonija.

            - Manifestacije su sve značajniji faktori u planiranju jednog putovanja ili izleta. Promotivna fruškogorska vinska šetnja „Walk’n’wine 2022“ održana je u Irigu, ovoga puta samo za novinare, sa namerom da promovišemo manifestaciju koju ćemo u mnogo većem obimu realizovati tokom naredne godine. Tačan datum odredićemo u skladu sa vremenskim prilikama, početkom letnjih, ili jesenjih meseci. Ideja vodilja organizacije ove šetnje bila je afirmacija vinara, vinogradara sa Fruške gore, motivacija ljudi koji u relativno malom broju provode u prirodnom okruženju - rekla je dr Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine, uz pojašnjenje da je predviđeno da se manifestacija održi jednom godišnje, ali ukoliko bude interesovanja, izvesno je proširenje na druge vinske rejone Vojvodine.
            Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig, u svojstvu domaćina, s obzirom da se manifestacija „Walk’n’wine“ održava na teritoriji iriške opštine, zahvalio se Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade na podršci manifestacije, od izuzetnog značaja za ovu opštinu. Vidno zadovoljan bio je i posetom Srednjoj stručnoj školi „Borislav Mihajlović Mihiz“, koju Pokrajinska vlada svesrdno pomaže, a iz koje za uzvrat izlaze dobri, stručni kadrovi. Zahvalio se na prepoznavanju truda i uložene energije organizatora u realizaciju ove šetnje, pre svega kroz oduševljene reakcije učesnika, što uliva nadu da će ovaj turistički proizvod zaživeti, a Irig dobiti adekvatnu promociju.
            Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, takođe učesnik „Walk’n’wine“  izneo je reči pohvale za osmišljavanje jedne nove manifestacije, koja će imati veliki turistički značaj i značaj u predstavljanju fruškogorskih vinara i vinogradara.
            - Fruškogorska vinska šetnja okupila je predstavnike Opštine Irig, Turističke organizacije Vojvodine, vinare i novinare, radi predstavljanja manifestacije javnosti. „Walk’n’wine“ će biti održana u punom obimu naredne, 2023. godine, a u ovoj inicijalnoj fruškogorskoj šetnji obišli smo, između ostalog, jednu od retkih srednjih škola, jedinu u Vojvodini u kojoj se neguje smer vinar/vinogradar. Krenuli smo zatim, prema manastriru Hopovo, gde smo videli značajne vinske potencijale. U okviru „Walk’n’wine“ predstavilo se šest vinarija, a naša ideja je da ova manifestacija, po uzoru na slične u drugim zemljama, zaživi i bude svojevrsna promocija vinogradarstva, vinarstva, turističkih i ukupnih potencijala Fruške gore, velika pomoć Opštini Irig da iskorači u novu razvojnu fazu, u kojoj će većina građana razviti neki svoj mali biznis, vezan za vino, voće, vinogradarsku proizvodnju, preradu. U tome vidim budućnost Iriga. Posebno kada saobraćaj za dva i po do tri godine bude izmešten, i kada više nijedan kamion ne bude prolazio kroz centar grada, imaćemo jednu malu oazu na 15 minuta od Novog Sada, i na pola sata od Beograda, u kojoj želimo da predstavimo ovakve manifestacije - istakao je gospodin Mirović.
            Hodaj i uživaj - bio bi slobodan prevod novog turističkog proizvoda, koji je upriličila Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Opštinae Irig i Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem - Fruška gora“.    

Više fotografija na: https://www.facebook.com/topserbia

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com