Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA NOVOST NA NOVOSADSKOM SAJMU - NOVOSADSKI DANI PIVA

NOVOST NA NOVOSADSKOM SAJMU - NOVOSADSKI DANI PIVA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Novosadski dani piva je nova manifestacija koja će biti održana na Novosadskom sajmu 4. i 5. novembra u hali „Master“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Grada Novog Sada, kompanije „Ninamedia“ kao glavnog organizatora i Novosadskog sajma kao suorganizatora događaja.

            - Vojvodina nema dovoljno manifestacija, a one su važan generator i turizma i privrede, i mislim da ovakva manifestacija koju smo zdušno podržali, kao i mnoge druge, jeste nešto što će obogatiti turističku ponudu, ne samo Novog Sada već i cele Pokrajine. Nadam da će gosti doći iz cele Republike i celog regiona, jer statistički pokazatelji za prvih osam meseci pokazuju značajno povećanje dolazaka gostiju iz celog Regiona, pre svega stranih turista, ali i iz drugih delova Republike Srbije. Naša je želja, da ljudi prema manifestacijama u Vojvodini planiraju svoje godišnje odmore, i upravo zato je najavljujemo mesec dana ranije. Očekujemo da ova priredba bude jedan od događaja koji ćemo u budućnosti upisivati u kalendar važnih događaja na terirtoriji cele Pokrajine -rekao je Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.
            - Ovo je još jedan događaj u kalendaru manifestacija Grada Novog Sada. Gastronomija i piće jesu nešto što privlači turiste iz cele Evrope u Novi Sad i ne samo u Novi Sad,. Koliko sam čuo od organizatora većim delom će izlagači biti kraft pivare, što jeste značajno i za privredu Grada, istakao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević. On je naglasio da je sve više turista u našem gradu, i da podaci od pre dva dana pokazuju da je poseta za prvih osam meseci bila oko 356.000 noćenja u Novom Sadu, što je za oko 30 procenata više u odnosu na 2019. godinu.
            - Dugo traje priča o realizaciji ovog događaja i svi smo nekako uzbuđeni u „Ninamediji“. Gotovo smo sigurni da će ova manifestacija biti u kalendaru za mnoge godine koje dolaze. U dva dana muzičkog i zabavnog programa za ljubitelje rok muzike, nije zaboravljena ni društvena odgovornost manifestacije pa će tako u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja na njihovom simulatoru „pijane vožnje” svi zainteresovani će moći da uvide opasnost vožnje u alkoholisanom stanju. Pored „malih“ pivara, biće tu i „velike“ pivare iz Srbije i regiona, a sve će to pratiti i dobra gastronomska punuda - izjavio je u ime organizator događaja, Nikola Bulatović
            - Novosadski sajam je poznat kao firma i kao mesto koje širom otvara vrata za sve nove ideje i sve nove predloge. Ovde smo se okupili jer smo prepoznali u našem partneru kompaniji „Ninamedija“ jedan dobar proizvod koji želimo da isporučimo novosadskoj javnosti i ne samo njoj, već i publici i posetiocima Novosadskog sajma 4. i 5. novembra. Nadamo se da će postati tradicija - smatra Nikola Lovrić, izvršni direktor za opšte i pravne poslove Novosadskog sajma, podsetivši prisutne predstavnike medijskih kuća da Sajam sledeće godine obeležava vek postojanja.
            Organizatori su najavili nastup Nena Belana i njegove grupe „Fiumens“, 4. novembra kada će nastupiti i grupa „Psihomodo pop“, dok će dan kasnije, koncert održati održati legende YU rock scene - „Divlje Jagode“ i „Atomsko sklonište“.
            Radno vreme manifestacije će biti od 18 časova, a ulaznice se mogu naći u pretprodaji na biletarnicama Gigstixa, po ceni od 500 dinara za jednodnevnu, dok će dvodnevna karta stajati 800 dinara.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com