Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dr Lazar Lazić dočekao 61. generaciju studenata na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Dr Lazar Lazić dočekao 61. generaciju studenata na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            - Srećno vam studiranje, da što pre završite, da se što pre zaposlite i budete uspešni - poručio je prof. dr Lazar Lazić, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, 03. oktobra, na svečanosti povodom prijema brucaša geografa, školske 2022/2023. godine.

            U svom obraćanju, podsetio je da je Departman osnovan 1962. godina, da ove godine slavi jubilej - 60 godina, i da je ova generacija studenata prve godine, zapravo 61. generacija koja pohađa ovaj Departman.
            Direktor je podstio i na šest decenija obrazovanja i razvijanja studijskih programa, naučnih dostinuća, širenja znanja:
            - Posle toliko godina ponosni smo što Departman dosledno prati svoju viziju. Studijski programi su išli i idu u korak sa vremenom, svakog dana opravdavajući svoje mesto ugledne, naučne viokoobrazovne inistitucije. Depratman je, kao i fakultet i Univerzitet u Novom Sadu, poslednjih decenija učesnik intenzivnih procesa prilagođavanja međunarodnim nastavno-istraživačkim standardima. Reforma sistema studiranja, uključivanje u međunarodne istraživačke studijske programe predstavljaju veliki izazov kako za nas, društvo, tako i vas, koji ćete imati priliku da deo studija provedete na nekom od srodnih fakulteta sa kojima imamo saradnju. Kada je reč o međunarodnoj saradnji, Departman trenutno ima 29 međunarodnih projekata, neki su završeni, neki traju još uvek. Impozantan je broj mladih ljudi koji je prošao proces studiranja na našem Departmanu. Među njima ćete biti i vi. Do sada je na ovom Departmanu diplomiralo preko 5.200 studenata, magistrske teze odbranilo 112 kandidata, a doktorske disertacije čak 200. Ono što posebno raduje i nadam se da ćete vi za vreme vašeg studiranja doživeti, je nova zgrada Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, površine 4.500 m2.
            Istakao je da Departman prati napredak digitalne komnikacije, ali da sve njih čeka jedan nov izazov - 4.0 industrijska revolucija koju treba uvoditi i u obrazovanje i u istraživački rad.
            Na kraju se, očinski pažljivo, obratio studentima rečima:
            - Ovo je nova stepenica u vašem životu. Stupate na novu teritoriju. Ovo treba da shvatite kao vaše zaposlenje. Šta naučite za ove četiri godine trebaće vam celog života. Na osnovu toga ćete zarađivati svoju platu, izdržavati svoju porodicu i zato ovo treba odgovorno i ozbiljno da shvatite. Neko još više od vas želi vaš uspeh, a to su vaši roditelji. Nemojte ih razočarati.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com