Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK, Univerzitet Privredna akademija Novi Sad: Na pravom ste mestu -

FIMEK, Univerzitet Privredna akademija Novi Sad: Na pravom ste mestu -

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            U amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment 3.10.2022. održan je svečani prijem nove generacije brucoša. U pozdravnom govoru prof. dr Dragan Soleša, rektor Univerziteta Privredna akademija poželeo je srećan početak studentima i preneo pozdrave prof. dr Marka Carića, dekana koji je ovog puta bio sprečen da studentima lično poželi dobrodošlicu na FIMEK.

            - Dobrodošli na Univerzitet Privredna akademija i Fakultet za inženjerski menadžment u Novom Sadu. Imam posebnu čast i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred Univerziteta, ali, isto tako i sa pozicije bivšeg dekana FIMEK-a. U moje lično ime, u ime novog dekana prof. dr Marka Carića, prenosim vam najbolje želje i puno sreće utokom studiranja. Veštačka inteligencija nešto što obeležava ovo vreme, koja će neizbežno potisnuti brojne, danas prisutne delatnosti. Mnoga radna mesta, mnoge struke će nestati, ali isto tako veruje, da će mnogo više novih nastati - rekao je prof. Soleša i uputio reči ohrabrenja kada je reč o njihovom izboru profesija:
            Na prvom mestu su to delatnosti iz oblasti poslovne ekonomije i finansija, softverskog inženjerstva, strukama za koje postoji realna glad i zapošljavanje nije upitno ni danas, niti u budućnosti. Neretko, odlaze studenti sa treće godine u IT kompanije jer je potražnja za ovim kadrom ogromna. Pravi izbor napravili su i studenti studijskog programa Inženjerski menadžment u agrobiznisu, kao i studenti ekologije, delatnostima koje će biti izuzetno tražena u borbi za zdravu sredinu i njenu zaštitu izazvanu industrijskim nabojem razvoja društva, posebno na teritoriji AP Vojvodine. Najveće iznenađenje desilo se na studijskom programu: saobraćano inženjerstvo, za koje se ove godine opredelio najveći broj studenata
            Upisali ste pravi fakultet: akreditovan, sa 14 studijskih programa na tri nivoa studija (osnovne, master, doktorske), što pruža mogućnost daljeg napredovanja, kako u obrazovanju tako i karijeri, ako se opredelite da ostanete na fakultetu kao asistentit, potom profesori. Akreditovani smo i za nauku i to za društveno i tehničko-tehnološko polje, čime malo koji fakultet u Srbiji može da se pohvali i pripadamo porodici u malobrojnih, kvalitetnih fakulteta. I zato ste napravili dobar izbor. Vredno učite, vredno radite i sigurno ćete biti traženi kada su u pitanju vaše profesije - poručio je dr Soleša.    
            Uprava Fakulteta u sastavu prof. dr Radivoj Prodanović, prodekan za nastavu, prof. dr Maja Ćirić, prodekan za akreditaciju, prof. dr Svetlana Ignjatijević, prodekan za nauku, prof. dr Nikola Puvača, prodekan za međunarodnu saradnju, doc. dr Ivana Brkić, prodekan za razvoj i kvalitet i prof. dr Radovan Vladisavljević, prodekan za finansije su se obratili studentima i uputili im toplu dobrodošlicu kao i smernice u njihovim nastavnim aktivnostima i mogućnostima koje im se pružaju tokom i nakon studija na FIMEK-u.
            - Želim vam da uspeh u sticanju visokog obrazovanja i da ostvarite više nego prosečne rezultate, da steknete sva nephodna stručna znanja i veštine koje će vam omogućiti da nakon diplomiranja nađete interesantan, dobro plaćen posao, i graditete uspešnu karijeru. Profesorski tim sa FIMEK-a ima plemenitu misiju, da vam pomogne i osposobi vas za buduće zanimanje. Imajte na umu da smo mi ovde za vas i nakon diplomiranja. Alumni klub FIMEK-a sastavljen je od diplomiranih studenata koji su već zaposlili. Sa njima smo u komunikaciji, razmenjujemo iskustva, povezujemo teoriju i prkasu i želja nam je da to isto nastavimo sa vama i zajedničkim snagama rešavamo složene poslovne probleme. Na mene, kao prodekana za nastavu, moći ćete uvek da računate i obratite se za sve nedoumice, probleme. Hoću da vas podstaknem i ohrabrim da sa maksimalnom dozom posvećenosti preuzmete svoje obaveze. Vaš jedini zadatak u naredne četiri godine je da prisustvujete predavanjima, vežbama i da pripremate ispite. Na kraju želim da vam čestitam na izboru i investiranju u znanje. Znanje je moć. Znanje kreira lidere. Mladi ljudi ne mogu postati uspešni bez znanja. Znanje je bogatstvo, jedina vrednost koju vam niko ne može oduzeti. Duboko sam uveren da je vreme, u kome znanje nije bilo adekvatno vrednovano, iza nas. Zato moj savet knjigu u šake. I obezbedite sigurnu budućnost sebi i svojoj porodici - poručio je prof. dr Radivoj Prodanović. 
            - Dragi naši studenti ja bih po protokolu trebala da pričam o akreditaciji, ali kako sam ja profesor iz oblasti marketinga i ne volim tu jednosmern komunikaciju gde ja pričam, a vi slušate o nečemu što je vama apstraktno i nezanimljivo, iskoristila bih ovo naše vreme da razgovaramo o temama koje smatram da su vama važne u ovom momentu. Za početak da čujem, zašto ste se vi opredelili za ovaj fakultet, za studijski program, koji su to bili motivi koji su vas pokrenuli na taj izbor - izvod je iz obraćanja prof. dr Maja Ćirić, prodekana za akreditaciju, koja je na interesantan način praktično započela školski čas i školsku 2022/23.
            Uz iskreno obraćanje uprave Fakulteta i rečenicu ,,Naša vrata su vam uvek otvorena’’ kao i da je pored marljivog učenja izuzetno važno druženje i mladalački život, odabir studija a kasnije i zanimanja koji će sa entuzijazmom i interesovanjem da izučavaju i rade, otpočela je još jedna akademska godina, nove generacije studenata i godine studija na FIMEK-u.
            Na kraju svečanog prijema Tamara Krstić, direktor marketinga se zahvalila prisutnima i pozvala brucoše da preuzmu svoje udžbenike po studijskim programima kao i FIMEK promo pakete.
           
Dipl. ek. Branislava Šećerov,
marketing menadžer

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com