Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem: Šećerna bolest 2022: novine i izazovi

Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem: Šećerna bolest 2022: novine i izazovi

  • PDF

            Specijalna bolnica “Merkur" u periodu od 21. do 23. oktobra 2022. godine, biće domaćin i organizator Nacionalnog simpozijuma na temu "Šećerna bolest 2022: novine i izazovi”. Tokom ova tri dana eminentni stručnjaci iz oblasti dijabetologije, održaće predavanja koja ističu najnovija saznanja o dijabetesu. Učešće na ovom skupu će uzeti preko 200 učesnika, a namenjen je izabranim lekarima, internistima, specijalistima endokrinolozima… Deo učesnika pratiće simpozijum on-line dok će deo prisustvovati predavanjima.

            Cilj simpozijuma je da se dijabetes kao oboljenje sagleda na jedan multidisciplinaran i sveobuhvatan način, kao i prezentovanje najnovijih trendova kada je terapija ove bolesti u pitanju. Na skupu će se kao glavni predavač pojaviti akademik prof dr Nebojša M. Lalić, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu.
            Na kongresu će učestvovati najeminentnijuh stručnjaci iz zemlje i inostranstva: prof pr Nebojša M. Lalić, prof dr Aleksandar Đukić, prof dr Aleksandra Jotić, prof dr Edita Stokić, Prof dr Katarina Lalić, prof dr Teodora Beljić Živković, prof dr Milica Pešić i dr.
            Tim lekara Merkura, kao Nacionalnog edukacionog centra za dijabetes i vodeće ustanove kada je ova bolest u pitanju, biće uključen u predavanja na teme edukacije, prevencije i terapije dijabetesa.
          Značajna stavka po kojoj se Merkur razlikuje od ostalih RH centara jeste lečenje šećerne bolesti. U Merkuru od 1976. godine postoji endokrinološko odeljenje za obolele od šećerne bolesti. Kroz sve ove godine posebna pažnja je pridavana usavršavanju medicinskog kadra i stvoren je jedan veliki multidisciplinarni tim lekara, sestara, terapeuta, koji su i snaga Merkura. Zahvaljujući tome 2008. godine od strane Fonda Merkur je prepoznat kao ustanova koja može da bude centar za edukaciju obolelih od šećerne bolesti, a u cilju prevencije komplikacija. Tako da svi pacijenti koji su stariji od 18 godina i na insulinskoj su terapiji mogu jednom u 4 godine, 10 dana o trošku Fonda da budu u Merkuru na programu edukacije.
            Simpozijum je akreditovan pod bojem C - 1-27/22 i vrednuje se sa 4 KME poena za slušaoce.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com