Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Berićetna jesen magičnog Vršca

Berićetna jesen magičnog Vršca

  • PDF

            Turistička organizacija Vršac je tokom prethodnih meseci ove godine uspela da sprovede i realizuje sve planirane medijske promocije u zemlji i regionu, kao i da održi brojne događaje, što je doprinelo ne samo većoj vidljivosti ovog dela Banata, već i materijalizovano odličnom posetom.
Jedna od njih, skorašnja, nazvana „Magična jesen“, održana po drugi put, pokazala se veoma privlačnom za izlagače i posetioce.

Na Gradskom Trgu svoju ponudu predstavili su proizvođači zimnice, cveća, meda, lekovitog bilja i tradicionalnih rukotvorina. Manifestacija ima za cilj očuvanje, promociju i popularizaciju tradicionalnih zanata, domaće radinosti, zdrave hrane, kao i svih blagodeti koje jesen pruža.  U okviru „Magične jeseni“ organizovana je dečja likovna  radionica na kojoj su najmlađi sugrađani oslikavali najpopularniji jesenji proizvod - bundeve. Talentovani vršački dečaci i devojčice ukrasili su bundeve svojim crtežima, a radovi će biti izloženi u izlogu Turističko informativnog centra u Dvorskoj ulici u Vršcu. Gradski Trg ukrašen je jesenjim bojama i proizvodima, a mnoge medijske kuće pokazale su interesovanje za Vršac u te dane. 
            Brošura “Vršac Ljubav Vino Vetar” Turističke organizacije Vršac, osvojila je 12. oktobra  prvu nagradu u kategoriji najoriginalnija turistička publikacija na 18. Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ u Kruševcu, u konkurenciji 40 Turističkih organizacija. Ova Brošura pravljena je da privuče vizuelno, a istovremeno spoji štampani medij sa online publikacijom na tri jezika. Forma omota brošure je posebno osmišljena, ima ručke, tako da može da posluži kao torbica. U omotu je unutra planirana pozicija za vizit kartu i džep u koji ide brošura. Dizajn omota je sveden sa osnovnim simbolima grada: Vršačkom kulom i Vršačkim planinama.  Bordo je boja definisana grafičkim standardima grada, a zlatotisak daje na lepoti ovom jednostavnom, a upečatljivom rešenju. Dizajn brošure prati omot u koloritu i grafičkim elementima. Prorezima (posebno izrađenim štancom za brošuru) je istaknuto ime grada VRŠAC. Trojezični tekst  u brošuri je namerno sveden na minimum. Na stranama su zato dodati QR kodovi koji vode na stranice sajta Turističke organizacije Vršac, na kome je prošireni tekst o svakoj bitnoj lokaciji i objektu Vršca na srpskom, rumunskom i mađarskom jeziku. U TO Vršac su zadovoljni i zahvalni što je žiri prepoznao i nagradio dobre ideje - autentičan pristup u dizajnu i povezivanju štampanih i online medija.
            Decembar je rezervisan za manifestaciju “Praznične Đakonije”, koja će ove godine biti održana 10. decembra i to 15. put u velikoj sali hotela “Srbija”. Svojevrsna izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija osmišljena je i biće tradicionalno realizovana u vreme slava i dočeka Nove godine sa ciljem upoznavanja posetilaca sa starim jelima sa ovog područja. Velika sala hotela Srbija u kojoj se manifestacija odvija je veoma posećena, a posetioci pored suvenira i raznoraznih ukrasa za božićne i novogodišnje praznike, mogu da uživaju i u degustaciji raznih prazničnih đakonija koje se posebno spremaju za slavske trpeze. Uz svu tu ukusnu hranu najbolje idu kvalitetna vršačka vina lokalnih vinara koja su takođe zastupljena na ovoj izložbi. Turistička organizacija Vršac, planira da poveća broj izlagača i uvede turističke programe za posetu “Prazničnim Đakonijama”, ljudi iz drugih krajeva Srbije, a samim  tim tradiciju multietničkog stanovništva promoviše široj javnosti.
            U Vršcu je znatno povećan broj dolazaka domaćih i stranih turista u odnosu na prethodne godine, a pored individualnih poseta povećan je I broj organizovanih sportskih, poslovnih i kongresnih dešavanja. Grad Vršac pokazao je veliki potencijal i kapacitet za boravak sportsko rekreativnih ekipa, kongresnih skupova i poslovnih team building programa prilagođenih različitim grupama.
U narednoj godini Turistička organizacija Vršac, planira da plasira novi turistički proizvod i da nastupi još agresivnije sa promo aktivnostima u regionu. O svemu tome - uskoro.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com