Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Team building pustolovina u Novom Bečeju

Team building pustolovina u Novom Bečeju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

            Novi turistički proizvod Turističke organizacije opštine Novi Bečej (TOONB), koji objedinjuje turističke trendove povezanosti tradicionalnog i modernog dinamičnom i kompleksnom formom, obeležiće turističku 2023. godinu u ovom gradu. Ako se čini pompeznom, to nije cilj ove najave, već samo naglasak na njenom inovativnom aktiviranju svih kapaciteta opštine, kroz mogućnost transformacije turističke ponude u skladu sa interesovanjima i potrebama. Team building projekat je spreman da u narednom periodu dovede i kvalitetno ugosti zaposlene u korporacijama, sa konceptom i spektrom mogućnosti, koje će mnoge iznenaditi.

            Reč je o team buildingu, koji nije nov na našem tržištu, sprovedenom na malo drugačiji način. Saša Dujin, direktor TOONB je objasnio da se radi o nekolicini, tematski podeljenih, nezavisnih celina, sa mogućnošću njihovog kombinovanja, kako bi se došlo do idealne sheme aktivnosti.
            - Naš predlog vezan je za team building vikend u Novom Bečeju, i dolazak u Novi Bečej u poslepodnevnim časovima, upoznavanje grada i druženje, tzv. zagrevanje za sledeći dan, krcatim predviđenim aktivnostima u prirodi, i nedelju, koja bi mogla započeti doručkom na slami, uz aktivnosti jahanja i vožnju fijakerom, a završiti ručkom, koji bi učesnici pripremali sami - izjavio je gospodin Dujin, dodajući da Novi Bečej ima zavidnu sportsku infrastrukturu na otvorenom i zatvorenom, kojom mogu da pokriju bezmalo sve sportsko-rekreativne zahteve, koji obuhvataju različite oblasti, rekreativnih, informativnih sadržaja, onih koje pojedinici nikada nisu imali priliku da iskuse, a sve to kroz druženje.
            Predlozi za team building u „urbanim uslovima“ varoši od 13-14 hiljada stanovnika, specifični su iz razloga što se reka Tisa smatra glavnom gradskom ulicom, gde se marina „Gradište“ i sportsko-rekreativni objekti nalazi takođe u centru gradu,, a on u prelepom prirodnom ambijentu:
            - Marina „Gradište“ - boćanje, vožnja čamaca i kanua, plivanje i pecanje, omogućeno i licima sa invaliditetom; organizovanje „potrage za izgubljenim blagom“, gde bi se posle dobijanja informacija o kulturno-istorijskom lokalitetu, nenaseljenom šumovitom osrtvu naspram Marine (na kojem je po predanju sahranjen Atila Hunski), odvijala potraga;
            - Priča o banatskom fruštuku na slami može da se instalira bilo gde, u zavisnosti od interesovanja, sa predlogom TO da to bude na Arači, destinaciji koja vraća vekovima unazad, koja ima prirodnu vezu sa Bečejskom tvrđavom, gde se poslednje tri godine vrše iskopavanja. Ova srednjovekovna priča daje mogućnost nošenja balskih haljina i viteških oklopa, kao nekada u ambijentu banatske pustare.
            - Gađanje lovačkim puškama uz pomoć iskusnih lovaca iz Lovačkog udruženja „Novi Bečej“, na njihovom poligonu, uz „pokazne vežbe“ u lovačkim (i olimpijskim) disciplinama trap i skit, odnosno gađanja u metu i gađenja glinenih golubova (pokretnu metu), uz opciju pripreme hrane od divljači na otvorenom;
            - Slano Kopovo je jedna od opcija za foto safari, gde bi se obezbedili i prilaz i razni uglovi pristupa. U delu atara sela Kumane, blizu čuvenog Taraša, u delu gde je Tisa bogata ribom, nalazi se Stari hrast, najstariji hrast lužnjak u Vojvodini. Ovaj kraj bogat je i kulturno-istorijskim nasleđem, inženjerskim objektima gde se mogu videti parna mašina na Ustavi,     koja je nekada kontrolisala vodostaj Tise i kanala, zatim brodska prevodnica na dizel gorivo i prevodnica na struju.
            - RSC „Jedinstvo“ glavni je nosilac sportskih događaja opštine. Tu se nalaze tereni za košarku, rukomet, fudbal, karate, stoni tenis, borilačke veštine i teretana. Nova kuglana sa četiri kuglaške staze, ima sve uslove za rekreativna, ali i takmičarska nadmetanja;
            - Posebna priča može da se ispriča na Bisernom ostrvu, u jedinstvnoj ambijentalnoj celini u društvu čuvenog Muskat Krokana, vrhunskog belog vina Vinarije „Fleur D’Oranger“,  koje prati životna priča grofa Rohoncija, uz degustaciju vina i foto safari;
            - Obnovljeni Hotel „Terme Tiski cvet“, osim smeštajnih kapaciteta, u ponudi ima otvoren i zatvoren bazen ispunjene termomineralnom, lekovitom vodom jedinstvenog sastava,  nađene na dubini od 582 metra, i Terme spa sadržaje: saune, relax sobu, đakuzi, tepidarijum, masaže i sveže ceđen voći sok. U starom jezgru Vranjeva nalazi se zgrada opštine - danas komforno uređen hostel sa dvorištem, zanimljivim okruženjem, pogodnim za brojne aktivnosti.
            Predlozi, i u ovoj, skraćenoj verziji, kazuju da je ova ponuda drugačija, interesantnija i sadržajem bogatija, i da nudi novo viđenje team building zadovoljstva.  

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com