Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Od našeg izbora zavisi sadržaj i kvalitet našeg života

Od našeg izbora zavisi sadržaj i kvalitet našeg života

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            U vreme poplave raznoraznih kuvara, recepata tradicionalne kuhinje i specijaliteta dalekih destinacija, pojavljuje se knjiga IZBOR život ili životarenje, koja zagovara i objašnjava dobrobiti  raw food ishrane. Reč je o presnoj, sirovoj hrani biljnog porekla koja se termički ne obrađuje. Na ovu temu, autorka Emanuela Kulinović, govorila je 25. oktobra, studentima  Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

            Tema široka, izazovna, intrigantna, poziva na razmišljanje. Emanuela Kulinović, završila je stomatologiju i posle 12 godina boravka u Novom Sadu, otvorila je privatnu dentističku praksu u rodnom Priboju. Ishrana zaokuplja njeno interesovanje još od osnovnoškolskih dana. Knjiga IZBOR život ili životarenje, zasnovana je na njenom ličnom desetogodišnjem iskustvu pridržavanja ovakvoj ishrani. Posledica toga je njeno zdravlje, koje je odlično, višak energije i danas je možete videti na martonskim trkama, čak i super mataronu, gde umesto 42.95, trči celih 100 km. Perfektno se oseća, o čemu govore sve analize kojima se isključivo radi kontrole, podvrgava svake godine.
            Protivnik je raznih dijeta, programa, kuvara i recepata zato što svima, kada je ishrana u pitanju, lajt motiv treba da bude govor tela. Da ga osluškujemo i to što telo traži od nas da mu to i dajemo. Priznaje da su mnogi ljudi iz njenog okruženja skeptici po tom pitanju. Ona pak nema dvojbe jer se ishranom bavi od ranih dana i isprobala je sve tipove ishrane. I dan danas istražuje i prilagođava sebi.
            - Ne postoji jelovnik, jede se kada ste gledni. Ne postoji vreme doručka, ručka, večere, jer se jede kada se oglasi telo. Voće treba jesti na prazan želudac,  i uvek samo jedna vrsta ili kombinacija srodnog voća. Tu postoje određena pravila. Što se tiče salata, one se jedu u svim bojama i što su šarenije to su bolje - kaže Emanuela Kulinović.
            Njena poruka - da može mnogima da pomogne, zvuči uverljivo, a gledajući njenu biografiju, posvećenost, a zašto ne reći i izgled, autorativno.
            Dostupna je na društvenim mrežama, a do knjige možete doći direktno od autorke.
            Ovo je jedna od onih štiva koje stoji pored kreveta, da se čita u svako doba dana, kao podsetnica da smo mi ti koji ispisujemo svoje zdravstvene kartone.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com