Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Zlatibor zbog brojnih atrakcija i aktivnosti pun gostiju

Zlatibor zbog brojnih atrakcija i aktivnosti pun gostiju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Početak izgradnje „Zlatnog grada“, novih stadiona, golf terena, auto-motodroma, uređenja zelenih površina, parkova i biciklističkih staza uz postojeću, turističku infrastrukturu, opravdava poziciju Zlatibora kao vodeće turističke destinacije, kada je planinski turizam u pitanju, i ne samo planinski.

            - Minula letnja sezona beleži porast posetilaca od 6% za prvih devet meseci u odnosu na isti period prošle godine, oko 4,5% manje u odnosu na rekordnu 2019. Veliki broj domaćih gostiju i gostiju iz regiona, preko 30 sportskih ekipa odlučilo je da svoj odmor, ili deo odmora provede na Zlatiboru. Zato su naša očekivanja o „dobroj“ zimskoj sezoni opravdana, i već sada je, kada je TO Zlatibor u pitanju, sve je spremno za dolazak „zimskih“ gostiju - rekao je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.
            Razvojni planovi opštine Čajetina u predstojećem periodu oslanjaju se na tri velika projekta. Prvi je „Sportski park“ sa preko 20 fudbalskih terena za pripreme, po najvišim UEFA standardima, sa kompletnom infrastrukturom za pripreme vrhunskih sportskih ekipa. Plan izgradnje turističkog kompleksa „Zlatni grad“ na potezu Ribničkog jezera, na međustanici Gold Gondole, površine od oko 200 ha, sa nizom objekata i terena za razne sportove, namenjen zdravstvenim i sportsko-rekreativnom sadržajima počinje sa podizanjem prvih objekata. Za ljubitelje adrenalinskih sportova, pored postojećih: vožnje kvadovima, paraglajdinga, zip-line, šetnje zahtevnim planinarskim stazama na Torniku, na teritoriji sela Semegnjeva biće izgrađen auto-motodrom, za turiste i ogranizaciju svetskih atomobilskih i moto trka.
            Dečje igralište Obudovica, sa postavljenim sistemom za veštačko osnežavaje, još dva nova ski lifta, trake za skijanje, novi ski rent, dočekaće najmlađe ljubitelje aktivnosti na snegu, dok će Dino park i Avantura park svoje kapacitete prilagoditi zimskim uslovima i doneti zimske radosti mališanima.
            Dobre vesti su i vraćanje manifestacija u punom obimu. Prebogato kulturno „Zlatiborsko leto“ prepustiće mesto zimskim manifestacijama i koncertima na Kraljevom trgu, planiranim za doček Nove godine, Božić i pravoslavnu Novu godinu.
            Direktor potvrđuje da će Gold Gondola raditi u punom kapacitetu tokom zime, kao i Ski centar Tornik. Ono što Zlatiborčani ne mogu da obećaju, ali mu se nadaju, je prirodan sneg. Da ne bi razočarali goste obezbediće veštački.
            Za boravak sportskih ekipa u zimskom periodu obezbeđene su tri hale: Sportska dvorana u Čajetini, Wai Tai, u vlasništvu opštine Čajetina, i sportska hala u okviru OŠ „Dimitrije Tucović“ na Zlatiboru.
            Krajem prošle godine počeo je sa radom luksuzni Hotel Zlatibor Mountain Resort & SPA 5*, koji je umnogome doprineo kvalitetu turističke ponude. U ponudi je 35.000 ležajeva a cene su u odnosu na prošlu godinu korigovane za +10%. Apartman u privatnom smeštaju u zavisnosti od lokacije, kreće se od 40 evra, a u hotelskom smeštaju polupansion od 35 do 100 evra.
            - Sugurni smo da će Zlatibor za koju godinu sa realizacijom svih zacrtanih projekata biti u afirmativnom smislu, neprepoznatljiv - izjavio je gospodin Živanović, izražavajući nadu da će sa završetkom deonice autoputa do Preljine i otvaranjem aerodroma Ponikve, doći i gosti iz zapadnoevrospkih i zemalja dalekog istoka: Izraela, Kine, Rusije,..

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com