Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Štand TONS-a na Sajmu turizma u Novom Sadu

Štand TONS-a na Sajmu turizma u Novom Sadu

  • PDF

            Od 17. do 19. novembra 2022. godine na Novosadskom sajmu će se po prvi put u ovom terminu i samostalno održati 53. Međunarodni sajam turizma. Fokus ovogodišnjeg sajma turizma u Novom Sadu je na receptivnom turizmu regiona kako bi se omogućilo regionalno predstavljanje turističke ponude udaljenim tržištima i dovođenje stranih turista.

            Zajedno sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada na štandu će se predstaviti i Turističke organizacije opština Sremski Karlovci i Žabalj, kao i JP Nacionalni park Fruška gora. U okviru novosadske turističke ponude predstaviće se i nekoliko proizvođača lokalnih vinskih, destilerijskih i gastronomskih proizvoda, uz mogućnost degustacije i kupovine ovih proizvoda.
            Među njima su Porodična vinarija Antonijević, Vinarija Vojnović, Vinarija Dumo, Vinarija ,,Salaxia“/Organska vinarija Imperator, Destilerija Frajla, Naša farma kozica, Sava Graorac - Mangulice Kovilj, Društvo pčelara ,,Jovan Živanović“, Ferdinand knedle i Proizvodnja testenine ,,Pastai“.
            U petak, 18. novembra u 12.00 časova, na štandu Turističke organizacije Grada Novog Sada, na konferenciji za novinare će se pričati o razvojnom putu projekta ,,Vinski putevi Fruške gore“ i rezultatima konkursa Gradske uprave za privredu za podršku lokalnim vinarima. Biće predstavljen projekat „Put sira i meda“ opštine Žabalj, projekat objedinjene ulaznice za obilazak znamenitosti opštine Sremski Karlovci, kao i aktivnosti za naredni period pomenutih turističkih organizacija.
            Prisutnim medijima će se obratiti: Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada; Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu; Jasmina Beljan Iskrin, direktorica Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci; Marija Čupić, direktorica Turističke organizacije opštine Žabalj, kao i predstavnik vinara iz projekta Novosadski vinski put.

Izvor: www.novisad.travel

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com