Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Oznaka „Najbolje iz Vojvodine 2022“ za izuzetnost

Oznaka „Najbolje iz Vojvodine 2022“ za izuzetnost

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

         - Ideja projekta „Najbolje iz Vojvdoine“, jeste razvijanje ekonomskog patriotizma, da prestanemo da pričamo da nemamo dobra vina, da nemamo dobre sireve i ostalo. Mi danas proizvodimo vrhunska vina, vrhunske sireve, Vojvodina ima vrhunsku gatronomsku ponudu i izuzetnu ponudu manifestacija. Ideja je da kroz „Najbolje iz Vojvodine“ i turiste koji dolaze na teritoriju AP Vojvodine, kojih je sada preko pola miliona, što predstvlja bolji rezultat nego u referentnoj 2019. godini, da ih usmerimo na ono što jeste najbolje iz Vojvodine. Oni koji od danas nose ovu oznaku jesu najbolje što Pokrajina ima, kao i prošlogodišnji nosioci oznake - izjavio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, povodom uručenja sertifikata o korišćenju oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u Hali „Master“ u vreme 53. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu. Ovaj brend ustanovljen je od strane Vlade Vojvodine, Sekretarijata za privredu i turizam 2004. i bio aktuelan do 2016. godine. Obnovljen je proširen kategorijom sektora turizma - destinacije i proizvodi.

            Poruke, da ne gledamo u susedna dvorišta i mislimo kako neko drugi može i zna bolje od nas, a da smo mnogo puta potvrdili da umemo isto tako dobro, nekad i bolje, te da treba da se ponosimo kvalitetom naših proizvoda, hrane, vina, usluge, šarolikošću manifestacija i događaja koji obogaćuju privrednu i turističku ponudu Vojvodine, prisutne su u njegovom narativu na svakom događaju, skupu i upućene svim vrednim, ambicioznim ljudima. To je  ujedno i pozivnica da se i sami pridruže onima koji proizvode „Najbolje iz Vojvodine“.
            Ove  2022. godine 21 proizvod, prema proceni komisije, zaslužio je da nosi ovu oznaku naredne tri godine. Članovi komisije, predstavnici TO Vojvodine i DOO „Jugoinspekt - Novi Sad“, doneli su odluku na osnovu kvaliteta, profesionalnosti i predanosti, uz kreativnost i inovativnost u pristupu poslovanju da 21 korisnik za kategorije proizvoda, usluga, zanatskih proizvoda i manifestacija, sa teritorije AP Vojvodine, ispunjava uslove za dobijanje oznake.
            U kategoriji proizvoda, oznaku ,,Najbolje iz Vojvodine“ poneli su ,,UNIVEREXPORT DOO“ Novi Sad, za organsko, hladno presovano jestivo biljno ulje semena suncokreta organa, ,,Green house food“ Novi Sad za namaz od leblebije - humus, Društvo za proizvodnju rakije Destilerija ,,Hubert 1924“ iz Banatskog Velikog Sela za rakije od dunje i kajsije, preduzetnice Sanja Kuzmanović iz Čeneja za povrće iz organskog uzgoja i Zorica Radišić iz ,,Mlekare farmer“ iz Čuruga za Ambasador - punomasni plutvrdi sir i rolovani sir sa dodacima, zatim ,,PanićAgro17“ iz Tovariševa za proizvode od lešnika, potom Novosadska ,,ChocolateraJ“ za ručno pravljene čokoladne praline, ,,Štrand d.o.o.“ za Angus burger i Mlekara ,,Carpe Diem“ iz Krušedol Sela za proizvode od kozjeg mleka.
            U kategoriji usluga, oznaku su poneli Turistička organizacija opštine Inđija za tematski turistički kompleks ,,Keltsko selo“ i ,,Elitte Palić“ za restoran ,,Mala gostiona“, koja ove godine obeležava 170 godina postojanja i nedeljne porodične ručkove po principu švedskog stola od 1994-te, punih 28 godina.
            U kategoriji programa i manifestacija Gradu Zrenjaninu za manifestaciju ,,Dani piva“, Turističkoj organizaciji Grada Kikinda za manifestaciju ,,Dani ludaje“, Nacionalnoj komori za modu Srbije koja je ponela oznaku za ,,Serbia Fashion Week“, Turistička organizacija Šid za ,,Sremsku kulenijadu“, Udruženje građana ,,Fortuns“ za Međunarodnu MEKST konferenciju namenjenu studentima turizma i hotelijerstva i AD Novosadski sajam za Međunarodni poljoprivredni sajam.
            U kategoriji stari zanati, oznaku su poneli UŽ ,,Staparska ruža“ za Staparski ćilim i Udruženje ,,Etno mreža“, Ogranak Pančevo, za Koloniju veza i zlatoveza čiji je cilj očuvanje kulturnog nasleđa. U ovoj kategoriji, oznaka je otišla u Berkasovo u Krznariju - proizvodnju proizvoda od krzna za šubare i prsluke od jagnjećeg krzna i u Novi Sad u ,,Radionicu Petrović 021“ za poslužavnike, kutije za hleb, kutije za nakit i suvenire, podmetače i drvene plate hotelijerstva i AD Novosadski sajam za Međunarodni poljoprivredni sajam.
            Uz dr Ivaniševića, priznanja su uručile Nada Matić, srpska stonoteniserka, srebrna u pojedinačnoj i bronzana u ekipnoj konkurenciji na paraolimpijskim igrama u Riu 2016., koja je nedavno u paru sa Borislavom Perić Ranković postala i svetska prvakinja, osvojila bronzanu medalju u miksu sa Mitrom Palikućom i singlu.na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Granadi i Andrea Vilagoš, prvakinja sveta u juniorskoj konkurenciji, najbolja na Balkanu, druga na Evropskom prvenstvu, druga najbolja mlada sportiskinja u Evropi, najbolja u Srbiji, koje su i same reprezenti profesionalnosti, upornosti i istrajnosti i, prema rečima sekretara Ivaniševića, jesu i same NAJBOLJE IZ VOJVODINE.

Više fotografija možete da pogledate na: https://www.facebook.com/topserbia

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com