Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Osetite duh Zimske fantazije u Novom Sadu

Osetite duh Zimske fantazije u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju vreme radosti, sreće, darivanja, ali i kraćih putovanja. Novi Sad, sad već tradicionalno, u praznični duh ulazi početkom decembra kada se centralne gradske ulice pretvaraju u bajkovite predele okićene dekorativnim lampicama. Baš kao iz božićnih filmova i „Srpska Atina“ predstavlja nezaobilazno mesto za kreiranje fotografskih uspomena.

            Glavni gradski trg još jednom će dodatno ukrasiti festival bombona, kolača, pesme i osmeha - „Novosadski Zimzolend“. Ovaj božićni vašar predstavlja i pravu malu oazu poklončića sa kojima možete obradovati svoje najdraže. Specifičnost Novog Sada, ogleda se u tome, da se praznična magija može osetiti na više lokacija, pa vas tako ispred tržnog centra Promenada očekuje i zimski festival - „Božićna čarolija“.
            Zimsku fantaziju dodatno upotpunjuje i magična „Ledena šuma“ koja Dunavski park pretvara u pravo bajkovito klizalište. Dečji osmesi i sijalicama ukrašeno drveće stvaraju ambijent pun radosti i sreće.
            I najstarija pijaca u gradu čak će dva puta tokom decembra biti pravi mali raj u kojem ćete na „Noćnom bazaru“ moći pronaći proizvode malih proizvođača i predstavljaće pravu uvertiru u novogodišnji provod.
            Za muzičke sladokusce tu su tradicionalni Božićno-novogodišnji koncerti klasične muzike, dok u Novu godinu možete ući uz tradicionalno organizovane dočeke na otvorenom.    Ni sve zaljubljenike u „hiking“, „trail“ trčanje i nordijsko hodanje, ovogodišnja zimska fantazija neće zaobići jer se možete pridružiti poslednjoj trci u godini koja se održava na Fruškoj gori - „Winter Trail Race“.
            Novosadska zimska fantazija ne može se u potpunosti doživeti, ako barem jedan dan ne posvetite obilasku čuvenih čardi, salaša ili vinarija sa Novosadskog vinskog puta. Topla i ušuškana atmosfera na ovim čarobnim mestima u okolini Novog Sada obogatiće vaš boravak. Prijatelji, vino, pucketanje vatre iz kamina i tamburaši uz odlične gastronomske užitke, učiniće vaš boravak nezaboravnim!
            Za najmlađe članove vaše porodice idealna mesta za pešačenje i sankanje tokom zimskih meseci nalaze se na obroncima Fruške gore, zato pogledajte naše predloge za produženi vikend tokom decembra i januara.
            Ukoliko se odlučite da provedete vikend u Novom Sadu, informacije o smeštaju možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada www.novisad.travel.
            Uplovite u novosadsku čaroliju i osetite duh zimske fantazije kojoj ćete se sigurno ponovo vratiti!

Fotografije: Aleksandar Milutinović

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com