Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Bečej najuspešniji na Sajmu u Kragujevcu

Novi Bečej najuspešniji na Sajmu u Kragujevcu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička organizacija Novog Bečeja bila je organizator brojnih dešavanja na XIII Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Novobečejci su osvojili dve prve nagrade: za „najuređeniji izlagački prostor“ i u kategoriji „najuspešnija promocija”.

            Ekipa iz Banata koju je predvodio Saša Dujin, direktor TOONB, pripremila je za posetioce i izlagače prvog dana sajma promociju vina vinarije  „Fleur D'Oranger“ sa Bisernog ostrva, nadomak Novog Bečeja. Većinu od 20 hektara pod vinogradima ove vinarije čini autohtona, jedinstvena u svetu sorta Muscat Krokan, od koje se pravi sortno vino i bilo je omiljeno vino Josipa Broza Tita. U prepodnevnim satima, drugog dana sajma u petak, 25. novembra, novobečejska ekipa je pripremila „Banatski paorski fruštuk (doručak) na slami“, dok je istog dana u 13 časova, pojačana sa dvojicom majstora - mesara, organozovala „Banatski disnator“ (običaj zimskog klanja svinja i priprema šunke, slanine, rebara, krmenadli, butkica, kobasice i čvaraka), na platou ispred hale.
            U kategoriji najuspešnija promocija drugo mesto pripalo je turističkoj organizaciji Leskovca, za promociju Roštiljijade, dok treće mesto dele turističke organizacije Paraćina, Bele Palanke i Nevesinja.
            Drugo mesto za najuređeniji izlagački prostor dele turističke organizacije Knića, Brusa i Kraljeva, a treće mesto turistička organizacija Prokuplja i Nacionalni park Una.
            Predstavnici žirija odlučili su da prvo mesto za najbolji propagandni materijal (štampani i video materijali) dobije Turistička organizacija Stare Pazove, drugo mesto dele turističke organizacije Nikšića i Trstenika, dok je treće mesto pripalo Herceg Novom.
            U okviru XIII Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u hali Šumadija sajma predstavilo se i oko 30 proizvođača zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije. Za najuređeniji štand na Sajmu zimnice prvo mesto osvojile su „Gružanske domaćice“, drugo mesto Udruženje „Putokaz“ Kragujevac, a treće Udruženje žena „Oplenac“ iz Topole.
            Kragujevački sajam turizma i seoskog turizma održan je od 24. do 26. novembra 2022. godine u hali Šumadija sajma, pod sloganom „Izaberi svoje putovanje“. Na ovoj manifestaciji turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja, predstavilo je preko 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Severne Makedonije.
            Organizatori manifestacije Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac, uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i omladine i Grada Kragujevca i ovogodišnjim su izdanjem opravdali epitet dobrog, gostoljubivog, ali i smernog domaćina. Osim celodnevnih događanja u sajamskoj hali i ispred nje, u kongresnom centru je održano niz zanimljivih i aktuelnih predavanja. Domaćini su za sve zainteresovane, priredili i tradicionalnu vodičku turu, iskoristivši i ovu priliku da upoznaju goste sa znamenitostima grada, događajima i ličnostima koje su ispisivale stranice istorije ne samo Kragujevca i Šumadije, već cele Srbije.

Tekst: Snežana Milisavljević
Fotografija: Jovan Živanović
P.S.
Više fotografija na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com