Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turističke organizacije Zlatibora i Trebinja svečano ozvaničile saradnju

Turističke organizacije Zlatibora i Trebinja svečano ozvaničile saradnju

  • PDF

            Sa ciljem formalizacije dosadašnje i intezivnije buduće međusobne saradnje u petak, 02. decembra 2022. godine je u prostorijama Kulturnog centra Zlatibor svečano potpisan „Protokol o saradnji“ između turističkih organizacija Zlatibora i Trebinja, koji su u ime ovih ustanova potpisali Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, i Mirjana Putica, direktorka Turističke organizacije Trebinje. Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su i zvaničnici Opštine Čajetina i Grada Trebinja - gospodin Arsen Đurić , predsednik Skupštine opštine Čajetina i gospodin Dražen Bošković, zamenik gradonačelnika Trebinja.

            Pomenuti direktori turističkih organizacija su iskazali zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje koju imaju i prilici da se u narednom periodu ista dodatno unapredi, dok su predstavnici opštine i grada istakli da postoje odlični preduslovi da se i pored turizma saradnja potencijalno proširi i na ostale privredne grane kojima bi se ove dve lokalne samouprave dodatno povezale. Samim „Protokolom“ strane potpisnice izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija, lokalne samouprave i izražavaju zajedničko uverenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.
            Protokol takođe predviđa i realizaciju zajedničkih poslovnih aktivnosti vezanih za promociju, razvoj i unapređenje oblasti turizma grada Trebinja i opštine Čajetina, te formiranja jedinstvenog turističkog proizvoda, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima, realizaciju turističkih projekata od interesa, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, organizaciju zajedničkih manifestacija i dešavanja, te izradu programa, elaborata, projekata i studija od interesa za strane potpisnice.
            U sklopu ovog dešavanja organizovana je prezentacija celokupne turističke ponude Trebinja za predstavnike javnog sektora i turističke privrede Zlatibora koji su svojim prisustvom uveličali ozvaničenje saradnje.
            U okviru posete predstavnika grada Trebinja Zlatiboru, održana je i promocija njihove turističke ponude na Kraljevom trgu.

Izvor: www.zlatibor.org.rs

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com