Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Dizajniranje svakodnevnice Ljiljane Tomić Davidov

Dizajniranje svakodnevnice Ljiljane Tomić Davidov

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Pametna, savremena, energična žena, puna ljubavi za profesiju koju je odabrala. Ostvarena i kao supruga i majka, što je od važnosti za postizanje unutrašnjeg balansa i slobodan razvoj kreativnih ideja koje čine njenu suštinu.
            Ljiljana Tomić Davidov, na čelu je marketing agencije Studio AVANTI, koju uspešno vodi poslednjih šest godina, od ukupno 20, koliko je u marketingu. Diplomirala je i magistrirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, pet godina radila na poslovima dizajnera, saradnika u PR-u i marketingu „Hemofarma“. Potom radi u Centru „Milenijum“ u Vršcu i Beogradu, na poziciji izvršnog direktora marketinga, pa narednih 5 godina na poziciji direktora marketinga na Univerzitetu Megatrend u Beogradu, a zatim na poziciji direktora marketinga, razvoja i turizma u prevozničkoj firmi STUP “Vršac“. Nakon 12 godina na pozicijama u različitim firmama, osniva svoju marketing agenciju.

            - Radila sam na različitim poslovima od marketinga u farmaciji, preko klasičnog agencijskog marketinga, marketinga u visokom obrazovanju, a potom i marketinga u turizmu kao izvršni direktor. Budući da pored nepresušne ljubavi prema dizajnu i lepom oblikovanju obožavam i putovanja to je uslovilo da se kroz rad moje agencije AVANTI puno bavim temama u turizmu. Naš rad je vezan za predstavljanje naše dobre domaćinske tradicije, ljubaznosti, topline i gostoprimstva, jedinstvenih predela, objekata i gastronomije, ukratko najlepšeg što imamo da ponudimo - objašnjava Ljiljana.
            Svoju ljubav prema kreaciji i specifičan način realizacije svojih zamisli, otkrila je u ranoj dobi, i tokom života ostala verna tom predodređenju. Zahvalna svojim najbližima, koji su je uvek podržavali, što joj je pomoglo da neometano razvija svoje talente.
            Neguje sa pažnjom lep odnos i sa svojim najbližim saradnicima, Marijom Lazić, dizajnerom iz Smedereva, fotografima Barbarom Vesin i Brankom Kozlinom, snimateljima Milošem i Bojanom, zahvaljujući kojem je rad produktivniji, a visoko postavljena očekivanja ključ dobrih poslovnih rezultata.
            Agencija Studio AVANTI (www.avanti.rs) od osnivanja 09. avgusta 2016. do danas kreira marketing planove, strategije i kampanje, unoseći u njih kreativnost i strast. Bilans minulog rada ukratko:
            - Oblikovanje dve velike kampanje: 50 godina Eurocrema i Vojvođanski ručak;
            - Četiri posebno osmišljena i skrojena web sajta za klijente, gde posebno izdvaja sajt prvog i najdražeg klijenta hotela Villa Breg
            Realizacija preko 30 kompleksnih foto i video setova na najlepšim turističkim lokacijama u zemlji, sa hiljadama divnih fotografija i video klipova;
            - Brending i organizacija velikog broja turističkih manifestacija u zemlji i inostranstvu, gde se posebno izdvajaju izložbe Grožđa i vina u Vršcu koje Avanti radi za Turističku organizaciju Vršca u saradnji sa Zen baštom, svake godine trećeg vikenda u septembru;
            - Veliki broj prodajno uspešnih digitalnih kampanja za klijente na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.
            Agencija je do sada dobila i četiri nagrade za najbolje publikacije: prva nagrada za najbolju turističku publikaciju u 2018. godini i tri nagrade za najorginalniju i najbolju turističku publikaciju u oktobru i novembru 2022.godine.
            Ljiljana najviše uživa u kompleksnim marketinškim kampanjama „total brandig-u“, gde sve treba da se poveže, na malom i velikom formatu, u knjizi, objektu, na sceni i garderobi, u kojima se njena prva ljubav prema dizajnu otkriva u punom kapacitetu.
            - Kampanja „Vojvođanski ručak“ je posebna, jer su se u nju uključile velike državne institucije. Pokrenula je Turistička organizacija Vojvodine, a priključile su se Privredna komora Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, prepoznavši narodni brend koji ima dobru energiju. Nedeljni ručak je nešto što se održalo tokom desetina godina, čak i vekova, što i sada kada ljudi ne stižu da se bave jedni drugima, odoleva vremenu. Kampanja je zanimljiva jer je osim knjiga/kuvara „Vojvođanski ručak“, podrazumevala konstrukciju sajamskog štanda u vidu vojvođanske kuće specifične arhitektonske forme, koja u grafičkom smislu, može izuzetno lepo da izgleda u različitim formatima. U sklopu projekta kreirali smo liniju uniformi, koju su nosili studenti PMF-a. Tokom oktobra, novembra i decembra u 2021. i 2022 kampanja Vojvođanski ručak je aktivna i na društvenim mrežama, Instagramu i Fejsbuku na profilima Turističke organizacije Vojvodine. Cela kampanja kreće od foto-video produkcije i postprodukcije, za koju se agencija posebno profilisala u prethodne četiri godine.
            Po Liljaninom mišljenju, u marketingu je bitna sinergija različitosti (energija, polova) koja sigurno vodi do odgovora i na najteža pitanja uz najmanje napora.
            U svaki projekat ulaže 100% sebe, ali to smatra svojim ličnim izborom. Ne slaže se sa činjenicom da je lakše raditi kada imaš šefa, jer kad si sam svoj šef lakše možeš razmišljati o slobodnom vremenu. Od kada ima svoju agenciju, radi više, ali je manje umorna. Zato što je u prilici da bira temu, saradnike i klijente. Jer, imati cilj, biti odan svojim standardima i idealima je samo po sebi nagrada.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com