Thu02222024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Svečano otvaranje 7. manifestacije Ledena šuma u Novom Sadu

Svečano otvaranje 7. manifestacije Ledena šuma u Novom Sadu

  • PDF

            Sedma po redu novosadska zimska manifetsacija „Ledena šuma“ biće svečano otvorena u petak, 16. decembra u 19 časova. Publiku će i ove godine u praznično dekorisanom ambijentu Dunavskog parka dočekati lokalni scenski umetnici i muzički sastavi koji će svojim nastupima uz tradicionalni vatromet najaviti početak najduže zimske manifestacije u Srbiji.

            U večeri otvaranja nastupiće novosadski bend „Negde između“ kao i prijatelji manifestacije „Haos“ animatori koji će na oduševljenje najmlađe publike izvesti tačku „Vatrena violina“ i popularni svetlosni performans pod nazivom „Haos led šou“. Program će potom biti nastavljen uz svirku benda „Hercenšlus“, koji je već osvojio srca festivalske publike u našoj zemlji a koji će biti zadužen za dobro raspoloženje i zagrevanje za još jednu sezonu druženja i klizanja u Dunavskom parku.
            Nakon programa otvaranja prvi klizači imaće priliku da se oprobaju i na klizalištu „Ledene šume“ gde će biti omogućena besplatna smena klizanja za decu do 12 godina.
            Usled aktuelnih mera i preporuka Vlade Republike Srbije za uštedu energije, manifestacija će ove godine biti postavljena u nešto manjem obimu pa će se tako centralno klizalište prostirati na 700 kvadratnih metara, a kružne staze za klizanje oko jezera u Dunavskom parku ove sezone neće biti. Klizanje i program na ledu biće omogućeni već od subote, svakog dana u sedam termina koji traju po sat i po vremena, počevši od 9 časova pre podne pa sve do 21 čas uvečernjim satima. Cene ulaznica su nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu i iznose 300 dinara. Za one koji nemaju sopstvene klizaljke postoji mogućnost iznajmljivanja na licu mesta, takođe po ceni od 300 dinara.
            Praznične doživljaje svih posetilaca u Dunavskom parku upotpuniće i ove godine Snežni grad, tradicionalni zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.       Ovogodišnja manifestacija trajaće do 15. januara 2023. godine a uz podršku Gradske uprave za privredu i Gradske uprave za kulturu program će u narednih mesec dana u nekoliko tematskih celina ponuditi mnoštvo besplatnih kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja namenjenih svim generacijama. Programi će se održavati u saletli Dunavskog parka i na centralnoj muzičko-scenskoj bini „Ledene šume“. Za najmlađe Novosađane „Ledena šuma“ će i ove godine prirediti gradski karneval i dnevni doček Dečije Nove godine. U okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove zime uzeti učešće u humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva i paketiće za najugroženiju decu iz Vojvodine.
            U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta „Ledena šuma“ će kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, omogućiti povoljne uslove za grupne posete za najmlađe. Za sve dodatne informacije u vezi sa programom i satnicom stoji vam na raspolaganju služba za pres i komunikacije manifestacije „Ledena šuma“.

Izvor: www.ledenasuma.rs

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com