Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvodina u potrazi za beskonačnom avanturom

Vojvodina u potrazi za beskonačnom avanturom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Vojvodina je još uvek turistički neistražena destinacija i za one koje žive u njoj, posebno za one koji dolaze iz daleka, ostavljajući na njima trajne pozitivne promene posmatranja života i sveta. Karakter ove ravnice, sa najcrnjom zemljom na svetu, isprepletane vodenim tokovima, ogleda se u razvučenom govoru njenih stanovnika koji nikada nigde ne žure; n veličanju prošlosti i njenom ljubomornom čuvanju poput najvećeg blaga: u lepoti druženja sa poznatim i nepoznatim; beskrajnim uličnim divanima na klupici ipred kuće; na sreći onoga što se ima i želji da se nikad ništa ne promeni.

            Koliko je Vojvodina osobeno područje govore i njeni gradovi, i sela, ali i pustare, rezervati prirode, dve čudesne planine, osmatračnice sa kojih vidi cela Panonija. Da to vidi što više ljudi zaljubljenih u putovanja brine se Turistička organizacija Vojvodine punih 20 godina marljivo listajući stranicu knjige zvane Vojvodina, i iznova iznenađuje novim turističkim atrakcijama.
            Od kada je na čelu TOV dr Nataša Pavlović sa svojim timom, razvija koncept medijskog uticaja u cilju dovođenja većeg broja turista u ovaj kraj. Efekti promocije, koja se dosledno sprovodi, po principu afirmacije kroz neposrednu popularizaciju pokrajine i svih njenih turističkih proizvoda na domaćim, regionalnim tržištima i šire, nastupima na sajmovima, manifestacijama, izdvojenim događajima sa fokusom na turističku ponudu Vojvodine, takođe i digitalizacijom turističke ponude, u cilju unapređenja kvaliteta i dostupnosti turističkih usluga, putem sajta: https://vojvodina.travel/, društvenih mreža, inovativnih digitalnih turističkih alata aplikacija, platformi...
            - Zahvaljujući jedinstvenoj promociji, na koju u svojoj organizaciji i režiji osim lokalnih turističkih organizacija TOV vodi i proizvođače hrane i pića, pružaoca usluga u oblasti turizma, sa idejom da svi oni koji doprinose razvoju turističkih proizvoda u Vojvodini mogu da učestvuju u ovim marketinškim aktivnostima, našu smo ponudu učinili vidljivijom na svim tržištima na kojima smo nastupali. Bezmalo dve godine ograničenog kretanja zahvaljujući promotivnim kampanjama TOV-a, neke destinacije su iskočile u turističkom smislu, a domaći gosti su popunili sve postojeće i isprovocirali otvaranje novih kapaciteta.- objasnila je dr Nataša Pavlović.
            Praksa dolazaka je nastavljena, a broj domaćih turista izjednačen je sa brojem stranih, koji se takođe progresivno vraćaju. Rezultati zvanične statistike to potvrđuju beležeći porast dolazaka turista od 124%. Najposećeniji je Novi Sad, a sve bliža je i Subotica.
            U okviru svojih kamapnja, ove godine TOV je promovisala i „Vojvođanski ručak“ II i destinacije: Atelje vina Šapat, Kaštel „Ečka“, restoran Petrovaradinska terasa i Riblja čarda - Ellite Palić doo (Srem, Banat i Bačku), koje su pomogle u prikazu bogate i autentične gastronomske ponude ovog jedinstvenog podneblja.
            Od samog početka Turistička organizacija Vojvodine je imala značajno učešće u brojnim projektima, pa valja pomenuti da je od 01. januara 2022. angažovana na projektu Smarter Amazon of Europe (AOE), (sufinansiran od Cosme web platforme) kao jedna od devet partnera evropskih država, radi uspostavljanja međunarodnog inovativnog ekosistema turističkih malih i srednjih preduzeća na području evropske Amazonije (Mura-Drava-Dunav rezervat biosfere), i podsticanje digitalnih i ekoloških inovacija kroz saradnju, digitalnu transformaciju i izgradnju kapaciteta. Ovaj projekat će konkretno preduzećima u oblasti Dunava pomoći u vidu grantova u vrednosti od 3.000 evra.
            Dr Nataša Pavlović u prvi plan promocije i informisanje turista stavlja Info centar TOV, u srcu Novog Sada, mestu susreta, predstavljanja manifestacija, događaja, novih turističkih preduzeća, ali i prvu stanicu u koju strani turiste, najviše iz regiona, potom Nemačke i Velike Britanije, svrate, zatraže informaciju, mapu Vojvodine, Srbije i regiona.
            - TOV je aplicirao na brojne Interreg Europe projekte, nastavljamo rad na digitalizaciji turističke ponude. Za jubilej - 20 godina TOV-a, u 2023. planiramo da Info centar afirmišemo i unapredimo novim sadržajima, jer to je „kuća“ za sve one koji se bave turističkom delatnošću u našoj Pokrajini - saopštila je direktorica, ne otkrivajući baš sve, čuvajući i poneko iznenađenje. 

Više fotografija na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com