Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Otkrijte Temerin - grad u kojem se uvek nešto svetkuje, obeležava i uživa

Otkrijte Temerin - grad u kojem se uvek nešto svetkuje, obeležava i uživa

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turističke ideje opštine Temerin, nadomak Novog Sada, povezane sa značajnim prirodnim i kulturnim potencijalima, potpomognute vrednim građanima, ušle su u period oživljavanja i takve, privlače posetioce raznoraznim događanjima. Tu su brojni salaši, vinarije i druge kuće gastro-eno uživanja, te manifestacije poput, Međunarodnog januarskog sajma vina, „Prosto k’o pasulj“, Sajma rakije, Južnobačkog festivala ludaja i dr. značajni turistički proizvodi koji ovaj prostor stavljaju u žižu interesovnja turista bar nekoliko puta godišnje. Kako i ne bi, kada se izbroje rariteti: Temerin je grad sa najdružom ulicom u Srbiji (12.5km), dvorcem Sečenji (1795) okružen Starim parkom - Spomenikom prirode II kategorije, Zavičajnom kućom „Tajhaz“(1850). Muzejom na otvorenom - Etno-parkom Brvnara u Bačkom Jarku... Nedaleko od grada Temerina nalazi se PP „Jegrička“ u okviru kojeg je 2010. otvoren Info centar sa ciljem upoznavanja posetilaca sa prirodnim i kulturnim vrednostima ovog područja, uz katamaran za 12 osoba kojim se ovo zaštićeno područje može podrobnije istražiti.

            - Iza nas je uspešna turistička godina. Štampana je nova brošura, lična karta turističke opštine Temerin kojom se predstavljamo na svim sajmovima u zemlji i inostranstvu; saradnja sa Turističkom organizacijom Vojvodine donela nam je nove kontakte; „Krstarenje Jegričkom“ je jedna od najlepših atrakcija u našoj ponudi i ove godine od 01. jula svakog vikenda u 4-5 tura u trajanju od 60 minuta vozila turiste, te izazvala veliku medijsku pažnju. RTS je povodom toga snimio emisiju „Trag“ koja će biti emitovana u februaru 2023.
Naredni zadatak TOO Temerina je prevazilaženje dogoročnog problema nedovoljnih smeštajnih kapaciteta. U međuvremenu, restoran „Rubin“ prerastao je u TEPIĆ Garni Hotel Restoran, a TO ozbiljno radi na edukciji i povezivanju svih aktera i pružaoca usluga u turizmu i privredi, i na taj način podstiče širenje mreže zainteresovanih da legalizuju svoje objekte.
            - Opština ima nekoliko nedovoljno iskorišćenih potencijala. Sportski turizam je objektivna šansa koja bi mogla značajno uticati na rast i razvoj cele opštine. Drugi veliki potencijal, možda i najveći su termalne vode i banjski turizam, a put njegovog ostvarenja vidim kroz međugraničnu saradnju i nadam se da će predstavnici lokalne samouprave uspeti da izgrade banjski kompleks predviđen planom detaljne regulacije. Konkursi pokrajisnskih sekretarijata i ministrastva, kao i prekogranične saradnje su put koji treba svi zajedno da pratimo - ističe direktorica.
            Na zadovoljstvo turističkih poslenika, dovršen je projekat turističke signalizacije, u planu je uređenje autobuskih stajališta. Prvi kontakt turiste sa gradom je reprezentativni Info centar u čijem je sklopu jedna od najlepših suvenirnica u Vojvodini, gde se osim promo materijala sa turističkom ponudom opštine nalazi i veliki izbor dizajniranih, unikatnih suvenira. U skorije vreme planirani su i suveniri u formi hrane i vina proizvedeni na teritoriji ove opštine.
            Želja Marine Ignjac i njenog tima je da se mobilijarom opremi Staza zdravlja, koja vodi do PP „Jegričke“, ostvarljiva tim pre što sredstva nisu velika, a efekat dugotrajno pozitivan. Na osnovu postojeće povoljne infrastrukture u najavi je i uvođenje bicikala za rentiranje, kao i biciklističke ture do Jegričke.
            Mnogo je planova, a mnogo toga je i urađeno. Sredinom decembra, Temerinci su na otvaranju manifestacije „Zimske čarolije“ u centru grada otvorili i klizalište koje će biti na radost malim i velikim Temerincima svakog dana od 10 - 22:00 časa, uz besplatan ulaz, najam klizaljki za 150 dinara i sa programom na ledu.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com