Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Buket priča o ljudima koji znaju ko su

Buket priča o ljudima koji znaju ko su

  • PDF

            Od kada je revija TOPSRBIJA pre 10 godina zaživela, pa do danas, ostala je verna konceptu predstavljanja pojedinaca, institucija, preduzeća i kompanija koje su svojim pristupom radu, programskim inovacijama, tehnološkim transformacijama, ličnim zalaganjima, a pre svega stručnošću, znanjem i hrabrošću, uspostavili sisteme koji su imali pozitivan učinak kako na ličnom planu, tako i planu šire zajednice društva kojem pripadaju.

            Život u vremenu sadašnjem kroz rad, razvoj, učenje, napredovanje, opstajanje, zahteva  da budemo svesni svojih htenja, potreba i snova. Pakleni ritam užurbane svakodnevnice postavlja pred nas ciljeve i zadatke često i izvan naših želja i dometa. Birokratsko otuđen način ophođenja ljudi u zajednici rađa nesigurnost i zabrinutost, a u vezi tog nesklada, i ugroženost do granica biološkog opstanka. Da li je moguće izaći iz tog vrtloga neumoljivih zahteva bez kraja, kojima se ne sagledava smisao i svrha?
            Moguće je. „Čovek ne može da bira vreme u kojem će se roditi, ni gde će se roditi, niti prilike i okolnosti u kojima će živeti. To ne zavisi od nas. Ali, ono što zavisi od nas i što se očekuje od nas, jeste da - budemo ljudi, uvek i svuda“ (Partrijarh Pavle). Da znamo ko smo i šta smo, da realno procenimo svoje mogućnosti i da ih uskladimo sa svojim JA. Ostati veran sebi, moći i znati se odupreti uticajima, sputavanjima i intervencijama spolja na naše lične stavove i mišljenje.
            Ovo izdanje TOPSRBIJE je zbir priča o ljudima sa identitetom, koji su se svesno ili ne, našli tamo gde su želeli, na mestu na kojem su očekivali da se nađu. Bez obzira šta radili radili su dobro, a to govore efekti njihovog rada - njihovo lično zadovoljstvo.
            Ove priče govore o jedinstvenim ljudima, bilo da rade samostalno, u grupi ili su deo kompanije, i zato su zanimljive, drugačije, kao što su i oni o kojma su pisane.

Mihailo Berček, glavni i odgovorni urednik revije
TOPSRBIJA - NAJBOLJE IZ SRBIJE

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com