Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE DIGITOUR PROJEKAT

DIGITOUR PROJEKAT

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Podsticanje turističkog sektora u Evropi kroz digitalne alate i inovacije

Projekat „Podsticanje turističkog sektora u Evropi kroz digitalne alate i inovacije - DIGITOUR“ (https://digitour-project.eu/) sprovodi Klaster puteva kulture, zajedno sa devet partnerskih organizacija iz Italije, Nemačke, Francuske, Španije, Bugarske, Danske i Češke, a finansira ga Evropska komisija preko Izvršne agencije za mala i srednja preduzeća (EASME), u okviru programa COSME COS-TOURINN-2020-3-04. Koordinator projekta je Venetian Cluster (Italija).

            Kako bi opstala i ostala konkurentna u narednim godinama, malim i srednjim preduzećima je potrebna podrška u prilagođavanju izazovima i pronalaženju novih rešenja za efikasno i održivo upravljanje. Razvoj novih proizvoda i usluga je ključ održivosti, kao i marketing i promocija njihove ponude prema potrebama ciljnih kupaca. Digitalni alati i tehnologije mogu pomoći malim i srednjim preduzećima u ovom nastojanju, međutim, nivo veština i znanja o takvim alatima nije na podjednakom nivou među evropskim malim i srednjim preduzećima, pa čak ni unutar turističkih ekosistema.
            Stoga će projekat DIGITOUR podržati mala i srednja preduzeća u turizmu kroz dve vrste vaučera, ciljajući različite nivoe digitalne zrelosti. Vaučer za unapređenje digitalnih veština i izgradnju kapaciteta je namenjen preduzećima koja su voljna da unaprede svoje znanje o digitalnim alatima i tehnologijama kako bi podstakli svoju konkurentnost i rast. Cilj je povećanje njihovog znanja kroz obuku i individualnu savetodavnu podršku. Inovacioni vaučer za saradnju je namenjen grupama malih i srednjih preduzeća koja žele da sarađuju na inovativnim nacionalnim ili transnacionalnim digitalnim projektima. Cilj je da se podstaknu inovativne ideje malih i srednjih preduzeća kako bi se poboljšali održivo upravljanje, ponuda proizvoda i usluga, marketing i promocija. Biće posebno podstaknuta prekogranična partnerstva u turistickom sektoru, kao i međusektorska saradnja sa dobavljačima inovativnih, digitalnih rešenja i novih tehnologija.
            Oba vaučera će doprineti postizanju opšteg cilja projekta - održivo povećanje konkurentnosti i otpornosti turističkih malih i srednjih preduzeća u Evropi, kako bi mogla da se izbore sa novim izazovima. Projekat DIGITOUR će stvoriti okruženje pogodno za inovacije, kako bi evropska turistička mala i srednja preduzeća bila spremna da koriste inovativne digitalne alate u skladu sa svojim specifičnim potrebama i da razviju nove ponude i poslovne modele uz podršku stručnjaka.
            Konkurs za podelu Vaučera 1 je otvoren do 31.marta 2023.
            Konkurs za podelu Vaučera 2 je otvoren do 09.januara 2023.
            Više o konkursu za podelu vaučera 1 i 2 za mala i srednja preduzeća možete pročitati na: https://digitour-project.eu/tourism-smes/

Koordinatori projekta u ime Klastera puteva kulture:
Manuela Graf, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli   
Tatjana Pivac, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com