Fri06022023

Poslednja izmena:11:05:23 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Ponuda Zlatibora predstavljena na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu

Ponuda Zlatibora predstavljena na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Turistička organizacija Zlatibor učestvuje na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu (,,CMT Messe Stutgart“), jednom od najvećih i najznačajnijih sajamskih manifestacija ovog tipa u Nemačkoj. Održava se od 14. do 22. januara, a svim zainteresovanim posetiocima je predstavljena sadržajna ponuda  najposećenije planine Srbije.
            Na ovom sajmu učestvuje preko 2.000 izlagača koji u 10 izložbenih hala promovišu najaktraktivnije destinacije iz celog sveta. Kao i prethodnih godina, prestižni skup u Štutgartu karakteriše bogata ponuda za kamping turizam, biciklizam, planinarenje i ostale vidove aktivnog turizma.

            Među nemačkim turistima već godinama vlada veliko interesovanje za turističku ponudu Zlatibora, skijanje i aktivan odmor za koje, prema rečima gostiju iz ovog dela Evrope, „zlatna planina“ ima izuzetne uslove. Kao i prethodnih godina, najveću pažnju privukao je auto kamp „Zlatibor'', jedno od omiljenih odredišta za boravak nemačkih turista u Srbiji. Predstavnik Turističke organizacije Zlatibor uspostavio je kontakte sa velikim brojem kamping klubova  iz čitave Evrope, odakle se očekuje dolazak mnogobrojnih kampera. Posebno se ističe saradnja sa kamping klubom „Senioren Kampeer Club“ koji broji preko 1.000 članova. Dogovorena je promocija kampa i dolazak njihove organizovane grupe u septembru.
            Na Sajmu turizma u Štutgartu uspostavljena je i saradnja sa specijalizovanim časopisom iz Nemačke u cilju dalje promocije Kampa „Zlatibor'', kao i celokupne turističke ponude „zlatne planine''.
            Na ovoj manifestaciji Turistička organizacija Zlatibor nastupa u okviru štanda Turističke organizacije Srbije, koji je posetio i generalni konzul Srbije u Štutgartu Dragan Dimitrijević.

Izvor:
www.zlatibor.org.rs

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com