Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back KULTURA MUZIKA Oboreni svi rekordi - nastup Slobodana Trkulje u Kini pogledan više od 11 milijardi puta

Oboreni svi rekordi - nastup Slobodana Trkulje u Kini pogledan više od 11 milijardi puta

  • PDF

            Slobodan Trkulja, koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini, ovaj put je oborio sve rekorde nastupom u okviru najgledanijeg šoua na planeti, na gali Prolećnog Festivala kineske televizije CCTV. Šou je uživo i putem interneta pogledan preko 11 milijardi puta! Predstavio je Srbiju pesmom „Tamo Daleko” u pratnji kineske i svetske pijanističke zvezde, slavnog Lang Langa. U programu sastavljenom od najvećih kineskih zvezda, poput filmskog megastara Džekija Čena i brojnih umetnika, Slobodan Trkulja je nastupio u udarnom terminu pred ponoć i time ušao u istoriju kao najgledaniji srpski umetnik! CCTV, najveća televizijska stanica na svetu, čiji je novogodišnji gala šou držao Ginisov rekord po gledanosti, 21. januara je oborila sve svetske rekorde gledanosti tokom emitovanja gale Prolećnog Festivala i postavila nov rekord od neverovatnih 11 milijardi pregleda!

            - Neizmerno sam zahvalan na direktnom pozivu CCTV-a, najveće TV stanice na svetu, da učestvujem u njihovom novogodišnjem programu! Njihov poziv je dokaz velike ljubavi i poštovanja prema mom radu i prema našoj kulturi i tradiciji. Od prvog koncerta koji smo imali u Kini sa Balkanopolisom, sanjao sam da jednog dana na najgledanijem programu u Kini predstavim Srbiju. San mi se ostvario i to u noći kada je najgledanija tv emisija na svetu oborila svoj Ginisov rekord. Zahvalan sam Bogu što sam dobio priliku da budem deo ovog spektakla. Ovo je istorijski uspeh i za mene kao umetnika i za našu Srbiju. Šaljem veliku zahvalnost ekipi televizije CCTV jer godinama izveštava i prati moju karijeru, od prvog koncerta sa Balkanopolisom u Kini do Kineskog festivala svetla, zvanične proslave kineske Nove godine u Srbiji, koji na moju inicijativu već petu godinu zaredom organizujem uz „Balkanopolis centar za modernu tradiciju”.
            Pored Srbije koju je predstavljao Slobodan Trkulja, učestvovali su i umetnici iz zemalja Pojas i Put inicijative kao što su Argentina, Grčka, Indonezija, Novi Zeland, Tanzanija, Kazahstan, Egipat i Pakistan.
            Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim nacionalne platforme Srbija stvara izjavila je:
            - Izuzetno smo ponosni na ovaj ogroman uspeh našeg poznatog umetnika i kreativnog ambasadora koji već godinama uspešno i temeljno gradi svoju karijeru kako u zemlji tako i širom sveta. Nakon veoma zapaženog nastupa na festivalu u Dubaiju u okviru svetske izložbe i velike turneje u Holandiji, nastup na najgledanijem šou programu na svetu je neverovatan uspeh i sjajan početak još jedne kreativne godine kako za Slobodana i Balkanopolis, tako i za našu muzičku inidstriju i njenu promociju u svetu na kojoj u okviru platforme Srbija stvara puno radimo.
            Link ka videu sa gala Prolećnog festivala na televiziji CCTV: https://youtu.be/DyqwAZGmFg8.; https://www.instagram.com/reel/CnwIfUAhNx0/?igshid=MWI4MTIyMDE.

Autor fotografije: Marko Cvetković
Tekst: Jelena Galetin-Žakić I General Manager
Agencija Galetin

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com