Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Međunarodni filmski festival u Areni Cineplex od 25. februara do 5. marta

Međunarodni filmski festival u Areni Cineplex od 25. februara do 5. marta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            51. Međunarodni filmski festival FEST biće održan u bioskopu Arena Cineplex od 25. februara do 5. marta.Novosađani će, tradicionalno i ove godine imati priliku da uživaju u glavnom programu FEST-a koji obiluje najboljim filmskim ostvarenjima iz prethodne godine i filmovima koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima. Na velikom platnu bioskopa Arena Cineplex smenjivaće se glumački velikani kao što su Penelopa Kruz, Kejt Blančet, Hju Džekmen, Runi Mara, Entoni Hopkins, Franses Mekdormandi mnogi drugi, kao i poznati autori Tod Fild, Dejvid Kronenberg, Sara Poli… po čijim ćemo filmovima pamtiti ovu sezonu. Tokom devet dana imaćemo priliku da pogledamo 17 filmova koji stižu iz Italije, Francuske, Južne Koreje, Amerike, Velike Britanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske…

            Filmovi će biti prikazaniu terminima od 19h i 21h.Ulaznice za FEST po ceni od 500 dinara u prodaji su na blagajnama bioskopa Arena Cineplex.

            Publika će imati mogućnost da pogleda 17 premijernih ostvarenja  u okviru različitih programskih celina, među kojima se izdvajaju filmovi koji širom sveta izazivaju veliku pažnju: TÁR nominovan za 6 Oskara u režiji Toda Filda sa Kejt Blančet u glavnoj ulozi, RAZGOVORI ŽENA rediteljke Sare Poli sa dve nominacije za Oskara,  britanska drama ŽIVETI sa Bilom Najom sa nekoliko nominacija za nagrade Oskar i BAFTA, jedan od najvećih favorita za osvajanje Oskara za najbolji dokumentarni film, SVA LEPOTA I KRVOPROLIĆE koji je nagrađen Zlatnim lavom na 79. Venecijanskom festivalu kao tek drugi dokumentarac ovenčan najvećim priznanjem u istoriji Mostre, novi film Dejvida Kronenberga ZLOČINI BUDUĆNOSTI nominovan za Zlatnu palmu na Kanskom festivalu, zapaženi triler DVOSTRUKA PREVARA, južnokorejskog reditelja Park Čan-Vuka koji je za ovo ostvarenje osvojio nagradu za najboljeg reditelja na Kanskom festival, film BROKER, Hirokazu Kore-ede, koji je dobio u Kanu Nagradu ekumenskog žirija i nagradu za najboljeg glumca (Kang-ho Song) i OSAM PLANINA, ekranizacija istoimenog romana u režiji belgijskih autora i životnih partnera, Feliksa van Groningena i Šarlote Vandermirš dobitnik je Nagrade žirija filmskog festivala u Kanu. Pored navedenih naslova, novosadska publika će uživati u žanrovski raznovrsnim naslovima koji su se istakli u prethodnoj godini - NEIZMERNOST, ZAUVEK MLADI, SENKA KARAVAĐA, PRAZNIK RADA, ZLOČIN JE MOJ, MASKARADA, PRVI DAN MOG ŽIVOTA, NEVINI I SIN.

            Ulaznice su u prodaji po ceni od 500 dinara, a više o filmovima možete saznati putem sajta www.arenacineplex.com u sekciji FEST2023.

 

Jelena Galetin-Žakić

Regional Marketing Manager

Arena Cineplex

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com