Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvodina na Sajmu turizma u Beogradu

Vojvodina na Sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

            Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama AP Vojvodine učestvovaće na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u periodu od 23. do 26. februara 2023. godine. Posetioce štanda Turističke organizacije Vojvodine i ove godine očekuju brojni sadržaji. Turistička ponuda Pokrajine biće prezentovana putem inspirativnih štampanih i video materijala, sa akcentom na aktivnom odmoru i gastronomiji.

            Prvog dana održavanja sajma posetioci će imati priliku da se upoznaju sa drugim ekskluzivnim štampanim izdanjem kuvara „Vojvođanski ručak - neodoljivi ukusi ravnice“ i da uživaju u ukusima tradicionalne vojvođanske gastronomije, dok je drugi dan sajma rezervisan za Vojvodinamičnog barmena i pet koktela sa autentičnim nazivima: „Aktivna Sosa“, „Besni Sremac“, „Banatski inat“, „Izbirljiva Bačvanka“ i „Dunavom kroz ravnicu“ u njegovom izvođenju.
            Na zajedničkom štandu pored Turističke organizacije Vojvodine, turističke sadržaje Pokrajine predstaviće turističke organizacije opština Kovin, Bele Crkve, Bečeja, Bača, Bačke Palanke, Bačke Topole, Odžaka, Stare Pazove, Žitišta, Nove Crnje, Bačkog Petrovca, Iriga, kao i grada Sombora i Sremske Mitrovice.
            Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku AP Vojvodinu je u 2022. godini posetilo 353.834 domaćih turista, što je za 24,8% više nego u 2021. godini. Domaći turisti ostvarili su 1.001.175 noćenja u AP Vojvodini, što je za 9,3% više u odnosu na 2021. godinu. Prosečan boravak domaćih turista u AP Vojvodini u 2022. godini iznosio je 2,8 dana.

Izvor: www.vojvodina.travel 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com