Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vojvodina predstavlja širok spektar turističkih sadržaja na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti

Vojvodina predstavlja širok spektar turističkih sadržaja na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa i Privrednom komorom Vojvodine učestvuje na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti UTAZAS2023 u periodu od 23-26.02.2023. godine. U okviru promocije turističke ponude AP Vojvodine u Mađarskoj, u ambasadi Republike Srbije u Budimpešti će biti organizovano Vojvođansko veče u subotu 25.02.2023. godine.

            Autonomna pokrajina Vojvodina će se predstaviti na poslovan, kreativan i originalan način kao turistička destinacija, uz brojne izlagače koji će upotpuniti doživljaj Vojvodine kao izuzetne turističke destinacije. Vojvodina je riznica kulturnih i prirodnih vrednosti, ceo region odiše šarmom prošlih vremena, a boravak u ovoj regiji predstavlja jedinstveno iskustvo. Posetioci sajma će imati priliku da se upoznaju sa brojnim turističkim sadržajima Pokrajine, kao i predlozima za odmor. Širok spektar turističkih sadržaja biće predstavljen putem štampanih materijala na mađarskom i engleskom jeziku, kao i putem atraktivnih promotivnih filmova. Na zajedničkom štandu turističku ponudu predstaviće i lokalne turističke organizacije, kao i brojni privredni subjekti Pokrajine.
            Tokom tradicionalne Vojvođanske večeri u ambasadi Republike Srbije u Budimpešti prisutnima će se obratiti: direktor Turističke organizacije Vojvodine - dr Nataša Pavlović, predsednik Privredne komore Vojvodine - Boško Vučurević i ambasador Republike Srbije u Mađarskoj - Nj.E. Ivan Todorov. Gosti će imati priliku da uživaju u tradicionalnim specijalitetima vojvođanske kuhinje i degustaciji najkvalitetnijih vina, uz nastup čuvenih tamburaša.
            Kada je reč o zemlji porekla stranih turista u AP Vojvodini, posetioci iz Mađarske su se nalazili na petom mestu u 2022. godini. Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, AP Vojvodinu je u 2022. godini posetilo 20.756 turista iz Mađarske, što je porast u iznosu od čak 117,5% u odnosu na 2021. godinu. Posetioci iz Mađarske su u 2022. godini ostvarili 41.201 noćenje, što predstavlja porast u iznosu od 84,9% u odnosu na 2021. godinu. Prosečan boravak posetioca iz Mađarske u 2022. godini iznosio je 2 dana.

Izvor: www.vojvodina.travel

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com