Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Šetnja Somborom na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i Budimpešti

Šetnja Somborom na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i Budimpešti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Turistička organizacija grada Sombora u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine učestvovala je na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u periodu od 23. do 26. februara 2023. godine. Na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, predstavile su se turističke organizacije opština Kovin, Bele Crkve, Bečeja, Bača, Bačke Palanke, Bačke Topole, Odžaka, Stare Pazove, Žitišta, Nove Crnje, Bačkog Petrovca, Iriga, kao i grada Sombora i Sremske Mitrovice.

            Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku AP Vojvodinu je u 2022. godini posetilo 353.834 domaćih turista, što je za 24,8% više nego u 2021. godini.
            Posetioci sajma su imali priliku da prošetaju Somborom i njegovom okolinom u virtuelnoj šetnji sa VR naočarama, a predstavili smo i ponudu Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, smeštajnu ponudu, ponudu vinskog turizma, kulturnog, gastronomsku ponudu vezanu za salaše, restorane, proizvođače paprike, meda, kraft piva, staparskog ćilima, kao i ponudu suvenira našeg grada.
            U petak 24.02. je organizovano predavanje povodom predstavljanja nove finansijske usluge koja će omogućiti bezgotovinsku naplatu smeštaja i od strane fizičkih lica koji su registrovani kao pražaoci usluge smeštaja.
            Drugo po agendi je bilo predavanje vezano za koncept i ciljeve održivog razvoja turizma. Predavač je bila dr Brooke Hansen, profesorka na Univerzitetu Južna Florida, koja je učesnica projekta vezanog za Sombor kao pilot područje održivog turizma. Organizatori predavanja su: Generalni sekreterijat Vlade, Ministarstvo turizma i omladine, TOS, Narodna banka Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
            Na Sajmu turizma u Budimpešti UTAZAS 2023., Turistička organizacija grada Sombora nastupila je 25.02.2023.godime na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine i Privredne komore Vojvodine. U okviru promocije turističke ponude AP Vojvodine u Mađarskoj, u ambasadi Republike Srbije u Budimpešti bilo je organizovano Vojvođansko veče, u subotu 25.02.2023. godine, uz prezentaciju vojvođanskih vina, među kojima su bila zastupljena i vina somborskih vinarija Jokić, Vučji podrum i Vrt.
            Somborska turistička ponuda je, zajedno sa brojnim turističkim destinacijama regiona, bila predstavljena mađarskom tržištu i u Balna centru, 26.02.2023. godine na štandu u organizaciji Budimpeštanske privredne komore u okviru Svetskog dana turističkih vodiča. U okviru ovih događaja AP Vojvodina je kao turistička destinacije bila predstavljena na poslovan, kreativan i originalan način, uz Grad Sombor i brojne izlagače koji su upotpunili doživljaj Vojvodine kao izuzetne turističke destinacije.

Izvor: Turistička organizacije grada Sombora

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com