Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Jovana Morača: Neočekivani susret sa opštinom Temerin

Jovana Morača: Neočekivani susret sa opštinom Temerin

  • PDF

         - Turizam je privredna grana koja sve povezuje. Lep je osećaj imati kolege koje su dugo godina u turizmu i uigran su tim na koji mogu da se oslonim. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama nastaviti da unapređujemo turizam naše opštine - kaže Jovana Morača, novi direktor Turističke organizacije opštine Temerin (TOOT).

            Planovi su da brojni, a novi sadržaji nadogradiće postojeće: plovidbu katamaranom „Čigra“ Jegričkom, koja kroz opštinu prolazi dužinom od 18 km, obilazak rezidencijalnog plemićkog objekta - dvorca Sečen iz 1795. godine, jedan je od retkih koji je do danas sačuvan u gotovo izvornom obliku; posetu Zavičajnoj kući „Tajhaz“, baštiniku panonsko-ravničarskog tipa kuće narodnog graditeljstva mađarskog stanovništva, po mišljenju stručnjaka, jedne od najreprezentativnijih etno kuća u regionu; poseta Etno-parka „Brvnara“, jedinstvenog muzeja na otvorenom u Bačkoj Jarku, jedinog u Vojvodini koji simbolizuje narodno graditeljstvo krajiških Srba - kolonista; te dve ture obilaska opštine Temerin: Temerinska priča i Jaračka rapsodija, koje privlače zavidan broj turista znatiželjnih da bolje upoznaju svoje okruženje.
            Pri dolasku u Temerin nikako se ne sme preskočiti višeslojna i izdašno popunjena TEMERINSKA ŠNICLA, brend ovog mesta, koji je dobio ozbiljnog konkurenta u tzv. TEMERINSKOM KOLAČU, firme Break4Cake, za koji sve zasluge pripadaju preduzetnici Sanji Trbojević, koji će se uskoro naći u ponudi lokalnih restorana. Jer, kako smatraju Temerinčani, posle ukusnog i obilnog zalogaja u vidu temerinske šnicle, valja se zasladiti temerinskim kolačem.
            Jovana Morača kaže da se planovi novih sadržaja već uveliko osmišljavaju kako bi se obogatila već postojeća raznovrsna ponuda ove opštine, ali da još uvek nije vreme da ih otkrije. Za one koji žele da produže boravak opština Temerin raspolaže smeštajnim kapacitetima u Hotelu „Moja čarda“ i nekolicini restorana sa prenoćištem, što još uvek nije dovoljno. Povećanje broja ležajeva biće jedan od prioriteta TOO Temerin.
            Bogatstvo turističke ponude Temerina su i njegove manifestacije od kojih je napoznatija - Prosto k’o pasulj, koja će biti održana 03. juna ove godine. Kako bi se ispunila velika očekivanja sugrađana, pripreme za nju su već uveliko počele.
            Kada su manifestacije u pitanju jedinstvenu priču priča Udruženje „Društvo prijatelja bašte“, organizatora čuvenog Međunarodnog januarskog sajma vina, Sajma rakije regije Bačke i Temerinski sajam rakije, u maju, te Južnobačkog festivala ludaja, u oktobru.
            U Temerinu se nalaze brojni rasadnici i cvećari, od kojih je najpoznatiji Rasadnik „Ukrasno vrtlarstvo Törteli“, medari, Vinarija „Vindulo“ i Vinarija „Kabač“, obe sa brojnim priznanjima za kvalitet svojih vina...
            - Turisti žele da u što kraćem vremenskom roku vide što više sadržaja. Temerin ima šta da pokaže, a TOO Temerin je otvorena za svaki vid pomoći i saradnje. Nadamo se da ćemo u dogledo vreme realizovati zajedničke programe sa kolegama iz Bečeja, posebno Žablja, koji se odnose na zajednički turistički proizvod koji ćemo reprezentovati zajedničkim nastupima na sajmovima i manifestacijama - zaključila je Jovana Morača, svesna da se otvaranjem i širenjem ponude povećava broj posetilaca, sve zahtevnijih i željnijih novina i neobičnosti.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com