Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back HRANA I PIĆE HRANA Temerinski kolač Sanje Trbojević

Temerinski kolač Sanje Trbojević

  • PDF

            Mada su mnogi pokušavali, niko nikada do kraja nije otkrio metafiziku slatkiša, njihov uticaj na raspoloženje koje izaziva sjaj u očima i osmeh. Kažu da devet od deset ljudi priznaju da uživaju u konzumiranju poslastica, dok deseti uvek laže.

            Sanja Trbojević je sve to podsvesno znala, i pošto se našla u nezavidnom položaju majke male dece koja ne uspeva da nađe posao kao ekonomista, što joj je struka, a suprug ostaje bez posla, bila je prinuđena da započne nešto da radi. Tako je pre deset godina otvorila radionicu za proizvodnju svih vrsta slatkiša Break4cake u Bačkom Jarku (opština Temerin), gde i danas živi sa porodicom. Sa ove vremenske distance, u šali kaže da je uspešan vlasnik proizvodnje iz moranja, ali i ljubavi sa vizijom da se uz održavanje postojećeg kvaliteta ide dalje, bez žurbe, u čemu ima svu podršku porodice.
             - Cilj je bio ne samo da nešto radimo već da izgradimo brend. Torte i kolači se prave u svakoj kući, a mi smo se odlučili za malo teži i sporiji put gde novac nije prioritet, već uspeh na duže staze - objašnjava Sanja Trbojević, danas ostvaren preduzetnik - poslastičar, koja već godinama uspeva da svojim proizvodima unese radost u svaku kuću.
            Odabir izrade torti (i kolača), logično je proizišao iz njenog karaktera pedantne osobe izrazitog smisla za detalje. Drugi važan princip rada bio je rad sa kvalitetnim sirovinama i materijalima, što je vrlo brzo našlo put do potrošača „iako cene nisu bile niske“.
            Nije jednostavno kada mlad čovek, na samom početku karijere, jedne planove mora da zameni drugim, suprotnim i po vokaciji i stilu života proizišlog iz drugačijih okolnosti.
            Suština porodične manufakture Break4cake je u spoju originalnosti i kreativnosti sa kvalitetom i tradicijom. Ukusnih delicija i modernih dekoracija. Torti, kolača, sladoleda i slatkih stolova sa kojih se smeše sočni i meki mafini, kapkejkovi, popsevi, medenjaci, makaronsi, mus kolači i sladoledi, torte i drugi slatkiši…
            Nešto više o „slatkim komadima sreće, dekorisanih s ljubavlju“ možete naći na sajtu break4cake.rs, na facebook-u, instagramu... Možete prošetati do Break4cake poslastičarnice u Novom Sadu (Dr Svetislava Kasapinovića 35) ili Radionice kolača u Bačkom Jarku (Drvarska 41), uskoro i do poslastičarnice u ovom mestu nadomak Novog Sada.
            Na osnovu prethodnog iskustva vođena preduzetničkim duhom nastala je ideja TEMERINSKOG KOLAČA, koji će, osim brenda kuće, sigurni smo, postati i brend Temerina.
            - Kolač se sastoji od pet slojeva prhkog testa između kojih se ređaju filovi od jabuka, maka, oraha i pošto sam poreklom sa Korduna, a moja baka pravila slatku štrudlu sa sirom, ubacila sam i red slatkog sira. Došli smo na ideju da kao jedna od radionica za torte i kolače iz multinacionalne sredine kakva je opština Temerin, osmislimo nešto što će biti autentično za naše podneblje, a da nije štrudla, lenja pita ili žerbo, da sve to zajedno pomešamo i dobili smo spoj tradicionalnog i modernog poslastičarstva, i nadam se da će se svideti mnogima - dodaje Sanja Trbojević.
            Prvo zvanično predstavljanje TEMERINSKI KOLAČ imao je na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Brzo je „planuo“, što je potvrda da ga je sajamska publika prihvatila, a kada to Temerinčani verifikuju ovu uspelu kreaciju, TEMERINSKI KOLAČ će se naći u svim ugostiteljskim objektima ove opštine.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com