Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička ponuda e-bike tura obilaska srednjeg Banata ponuđena rumunskim turistima

Turistička ponuda e-bike tura obilaska srednjeg Banata ponuđena rumunskim turistima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Ideja povezivanja postojećih turističkih proizvoda jednom novom ponudom, koja će objediniti dosadašnje i otvoriti nove mogućnosti razvoja turizma srednjeg Banata - Zrenjanina, bila je tema prezentacije EuroVeloPark Banat, upriličene 02. marta 2023. godine u Temišvaru. Poziv su uputili Tanja Jakšić, master PPP Advisor, Udruženje EuroVeloPark Banat, Zrenjanin i Jaroslav Stevanov, menadžer turizma, licencirani vodič, svojim kolegama, predstavnicima tamošnjih turističkih agencija i medijima iz Temišvara, predstavljanjem plana buduće saradnje sa turistima iz Temišvara, Timiša, regiona Banata, ali i iz cele Rumunije, koji žele na drugačiji način da upoznaju raskošnu ponudu srednjeg Banata, od prirode, kulture, arhitekture do prebogate gastronomije.

            - Cilj projekta EuroVeloPark Banat je predstavljanje Banata u drugom svetlu. Kroz Banat prolaze biciklističke rute 6, 11 i 13, ali ćemo se osvrnuti na biciklizam iz druge perspektive. Za razliku od sportskih biciklista spremnih da voze po 100 i više kilometara, veći broj je onih koji bi da uživaju u savladavanju kraćih destinacija, a uz put nešto i da vide. Iz toga razloga je TOG Zrenjanina, uz osnivače Udruženje C.R.E.M. u Srbiji JPP, Grada Zrenjanina, Kartografije Huber i drugih partnera, u okviru EuroVeloPark Banat osmislila manje e-bike ture, koji može da prevali 100 km bez punjenja i posebnog napora za korisnike, te je idealan za decu i starije, kao i one u ne baš dobroj fizičkoj kondiciji. Cilj je da vas pozovemo da dođete u Zrenjanin i u dogovoru sa vama, turistima i turističkim grupama, na osnovu vaših interesovanja i želja, kreiraćemo turističke sadržaje, programe, u kojima ćemo uživati u vinskim turama, seoskim domaćinstvima, u droboj štrudli, obilsku pozorišta i gradskih trgova... Ukoliko ima volje i snage da na ovaj način obiđemo i Kikindu, što će biti stvar našeg dogovora - rekla je tom prilikom Tanja Jakšić.
            Predstavljajući grad Zrenjanin, Jaroslav Stevanov, kao Zrenjaninac, menadžer turizma i licencirani vodič ispred Turističke organizacije grada Zrenjanina, svojski se potrudio da domaćinama predstavi ovaj grad.
            - Turistički svet posle globalne pandemije okreće se turizmu u prirodi, održivom i odgovornom, kreativnom i inovativnom. Naš region Banata, grad Zrenjanin, predstavljamo na sajmovima, raznim događajima, u medijima... Duh naših gradova Banata „glavnih šorova" čine stara zdanja, palate, dvorci koji govore o gospodstvu zasnovanom na uživanju, lepoti uređenosti. Bogata istorija je okosnica naše turističke ponude. Ovde život teče lagano, bez žurbe, žagora i zato mi stvaramo događaje: „Karnevale", „Dane piva“, „Banatske vredne ruke“, „Međunarodni Banatski festival vina“, „Korzo fest“, „Banatsku bajku“..., kao deo kolorita ove sredine upakovane u turistički proizvod. Naši ljudi su zanimljivi i kreativni, i značajno ih je upoznati. Promocija sporta, zdravog načina, života, iznajmljivanjem biciklova, čamaca na veslanje, značajan je deo turističke ponude grada. Ponuda začinjena „banatskom kujnom", specifičnog bogatstva kulinarske različitosti, daje punudi posebnu draž. Naša ponuda je heterogena zahvaljujući brojnim resursima, kojim se ponosimo - rekao je gospodin Stevanov, dobivši potvrde od prisutnih kolega, turističkih radnika, da u turističkom smislu, Zrenjanin zaista ima bogatu i raznorodnu ponudu.
            Sledeći korak u realizaciji ovog projekta biće zajednički sastanak njegovih tvoraca sa turističkim agencijama i formiranje konkretne turističke ponudu turizma na dva točka na banatski način.
            U okviru prezentacije prikazan je i kratak film - MAGIČNI ZRENJANIN, o gradu i turističkim potencijalima ove opštine.
            Ova, kao i mnoge druge prezentacije i susreti ove dve zemlje, rezultat su saradnje sa Javorom Radovankovićem, preduzetnikom srpskog porekla iz Temišvara, koji je i ovoga puta preuzeo ulogu domaćina i organizatora odlično se snašavši i u ulozi prevodioca.
            Poslednjih dana marta najavljeno je i otvaranje stalnog biciklističkog, pešačkog i brodskog graničnog prelaza Rumunija-Srbija. Posebno atraktivna biće vožnja bicikovima stazon dužine 37km u Rumuniji i 42km u Srbiji, koja vodi nasipom uz tok reke Begej.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com