Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Žena, majka, kraljica i boginja - modna revija održana Vršcu u čast osnaživanja i jednakosti žena

Žena, majka, kraljica i boginja - modna revija održana Vršcu u čast osnaživanja i jednakosti žena

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Položaj žena danas još uvek nije izjednačen u ovom turbulentnom svetu. Njih se uglavnom setimo početkom marta u susret njihovom međunarodnom prazniku… a pažnju zaslužuju svih 365 dana, svake godine! Budući da žene i dalje vode borbu za svoj položaj, kreatorka Dobrica Stojanović odlučila je da 16. marta u Vinariji Helvecija 1880 u Vršcu organizuje reviju pod nazivom “Žena, majka, kraljica i boginja" kao podršku ženama širom sveta - da nisu same i da se njihova vrednost svakodnevno ceni!

            Svojim unikatnim kreacijama, Dobrica želi da stavi do znanja da pored obaveza koje svakodnevno obavljaju i tereta koji njihova krhka a snažna leđa podnesu tokom čitavog života, žene mogu izgledati i osećati se glamurozno prvenstveno u svojoj koži a onda i u njenim kreacijama.
            Dobrica je dobitnica dve značajne nagrade koje su dodeljene od strane Privredne komore Srbije i Žensko preduzetništvo: Business Woman Award za 2021. godinu i Dama godine za 2022. godinu.
            Na reviji je učestvovao veliki broj devojaka iz sveta modelinga a posebnu pažnju privukla je Nada Temeljković, u koju su sve oči bile uprte.
            - Velika mi je čast što sam učestvovala na humanitarnoj reviji Dobrice Stojanović, obzirom da sam imala dodeljenu ulogu i mali performans koji je pobrao brojne ovacije publike. Nosila sam dve specijalne kreacije: haljinu i kombinezon kao i kupaće kostime koji su namenjeni svakom tipu ženske figure. Utisci su predivni, još jednom je dokazano da su žene važne svakoga dana i da glavnu ulogu vrši harizma i x faktor koji ja i više nego očigledno posedujem - rekla je Nada Temeljković.
            Organizator revije je Kinološko društvo Novi Beograd dok je tehnička podrška bila Pet friendly emisija. Revija je takođe imala i humanitarni karakter i deo novca će biti doniran azilima za napuštene životinje.
            - Sve je bilo stresno, zaista stresno. Trebalo je sve ovo organizovati i uvek je ona strepnja da li će se sve završiti onako kako treba i da li će sve proći kako treba. Međutim i pored svog stresa ja sam uzbuđena. Prezadovoljna sam, samim tim što sam obeležila 10 godina svog rada na ovim unikatnim haljinama. Ovo je prvenstveno podrška ženama i ja sam to nazvala „žena ženi“, tako da svakako podrška žena ženi se nastavlja i posle ove revije i mislim da ću se još više angažovati na toj podršci žena preduzetnica jer mislim da jako slabu podršku imaju pa onda ajde da sve zajedno poguramo i da jedna druga budemo support - izjavila je kreatorka Dobrica Stojanović.
            Na reviji su osim haljina Dobrice Stojanović, prikazani i kupaći kostimi brenda Anita since 1886 kao i venčanice brenda Marry M brides.


Tekst i fotografije: IvanTopalović

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com