Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Najavljena serija trka Srbia Epic

Najavljena serija trka Srbia Epic

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            U prelepom zdanju Gradske kuće u Požarevcu koja datira još iz 1889. godine predstavljena je serija biciklističkih trka Serbia Epic. U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad spektakularne trke, na veoma atraktivnim lokacijama, doneće takmičarima bodove za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

            Prisutnima su se obratili Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic-a, Umit Oktam, glavni savetnik Turske ambasade, Mirko Koković ispred Agencije za bezbednost saobraćaja, Marija Hajdarević Nikolić, direktorka službe za odnose sa javnošću i upravljanje kvalitetom ispred  Halk banke ad Beograd, Maša Kuprešanin, osnivačica sportskog udruženja Survajzveri.
            Posle jedine međunarodne UCI biciklističke trke održane prošle godine u Srbiji, Serbia Epic serija, koju ujedno čine i kvalifikacione trke za OI u Parizu počinje na olimpijskoj stazi na Adrevlju oko hotela Ceptor i to uz tri trke - 24. marta Yason C3, zatim 25. marta - Đak sport Andrevlje XCO i 26. marta - Andrevlje XCO C1. Serija se nastavlja na najatraktivnijoj evropskoj lokaciji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu od 15. do 16. aprila, zatim se seli u Požarevac od 21. do 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB trka, dok je završnica Serbia Epic-a zakazana za 23. april uz Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu.
            - Imam veliko zadovoljstvo da najavim značajan sportski događaj koji će biti održan u našem gradu narednog meseca. U pitanju je biciklizam i to planinski, jedna od atraktivnih varijanti ovog sporta. Biće to prilika i da požarevački ljubitelji sporta vide prvi put na delu vrhunske takmičare u ovom sportu na stazi koja će biti posebno uređena za tu svrhu. Sama staza biće smeštena pored Čačalice, odnosno okolo nje. Organizator ovog jedinstvenog sportskog događaja koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske biciklističke unije poklonio je poverenje Požarevcu da, uz još dva grada u Srbiji, budemo domaćini ovog takmičenja. Biće to još jedna prilika da se kao grad predstavimo u najboljem svetlu i prikažemo gostima iz drugih zemalja lepote i znamenitosti Požarevca i okoline - izjavio je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.
            - Pre svega, zahvaljujem se gradonačelniku Požarevca, Saši Pavloviću na gostoprimstvu i interesovanju za naš događaj koji će atrakciju međunarodnog planinskog biciklizma prvi put dovesti u ovaj grad. Organizacija UCI trka koje su kvalifikacione za Olimpijske igre veoma su privlačne stranim biciklistima. Pored trka za profesionalne bicikliste, organizuju se i one za Kup Srbije a posebnu pažnju poklanjamo najmlađima koji će imati priliku da se oprobaju u GurGur trci sa animatorima. Serbia Epic obeležiće i dodatni sadržaji, te će kvalifikacione trke, biti začinjene “Ukusima Vojvodine”, već svima poznatom organizacijom koja će upriličiti štandove sa domaćim proizvodima i ukusnim poslasticama, muzičkim sadržajima, ali i specijalnim takmičenjima za decu koje je osmislila Maša Kuprešanin, osnivačica sportskog udruženja Survajvzveri - izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic serije.
            Serbia Epic seriju otvara trka na Andrevlju koja pobedniku donosi 60 bodova. Posle Andrevlja serija se nastavlja na Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu koji će biti održan na jednoj od najatraktivnijih lokacija za planinski biciklizam u Evropi, na Petrovaradisnkoj tvrđavi na kojoj je 2021. godine održano Evropsko prvenstvo. Ovaj svojevrsni festival predstavlja dve C1 trke za olimpijske bodove, kao i trku za Kup Srbije. U Novom Sadu takmičiće se 20 ekipa iz inostranstva i 200 biciklista iz Srbije. Pored trke biće upriličeni brojni dodatni sadržaji predvođeni velikim koncertom, Ukusima Vojvodine i tradicionalnom trkom guralica za najmlađe,  te će ovo biti prilika za pravi porodični aktivni izlet. Za takmičare ali i posetioce, Pošta Srbije Petrovaradin fortress bike festival će biti sportska poslastica jer će biciklisti voziti po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova.
            Prva međunarodna UCI trka u Požarevcu biće održana 21. i 22. aprila na veoma atraktivnoj lokaciji - prelepom parku Čačalica. Ceo događaj počinje u centru Požarevca gde će uživati porodice, ljubitelji sporta, hrane, umetnosti ali i najmlađi. Pored uzbudljive trke i Požarevčani će biti u prilici da probaju specijalitete koje donose “Ukusi Vojvodine” uz lokalne proizvođače, a najmlađi će u revijalnom delu programa imati priliku da se zabave i takmiče na GurGur trci.
            23. april rezervisan je za trku humanirarnog karaktera na Košutnjaku u Beogradu. Salcano Tursko - Srpski kup prijateljstva ove godine, pored izvrsne trke u kojoj će učestvovati više od 250 biciklista, ima za cilj da pomogne žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara ove godine. Članovi Biciklističkog kluba iz Mardina, grada koji je pretrpeo veliku štetu od zemljotresa biće gosti Kupa u Srbiji uz obezbeđen smeštaj, prevoz i hranu.
            Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Do sada je potvrđeno učešće takmičara iz mnogih evropskih i zemalja iz regiona kao što su Irska, Austrija, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska i Slovenija, Bosna I Hercegovica, Crna Gora…
            Deo čitave Serbia EPIC serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama.
            Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Color media communication, radio AS FM.

Jelena Galetin-Žakić General Manager
Agencija Galetin

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com