Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Loznica predstavila svoje potencijale na Sajmu turizma u Banja Luci

Loznica predstavila svoje potencijale na Sajmu turizma u Banja Luci

  • PDF

            Turistička organizacija grada Loznice je nastupala na 3. Međunarodnom sajmu turizma u Banja Luci od 10. do 12. marta 2023. godine na zajedničkom prostoru Turističke organizacije Srbije. Tom prilikom promovisani su turistički potencijali i proizvodi grada i najavljen je LilaLo festival koji će se ove godine održati od 11-16. jula u Loznici, kao i druge događaje koji se nalaze u kalendaru manifestacija za ovu godinu.

            Film „Lilanje u Loznici“ u produkciji Turističke organizacije grada Loznice je izabran u zvaničnu selekciju Festivala umetničkog i turističkog filma u Brazilu Finistera Brazil Film Art & Tourism Festival, koji će se održati od 5-9. juna 2023. To je deseti festival i deseta zemlja po redu u kojoj se prikazuje: Srbija, Crna Gora, Velika Britanija, Grčka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Turska, Portugalija, Japan i Brazil. Ovaj turistički film u dokumentarnoj formi prikazuje narodni običaj lilanja u Loznici danas kao značajni deo našeg nematerijalnog kulturnog nasleđa i nastanak LilaLo festivala koji postaje novi brend grada Loznice. Rađen je sa ciljem da promoviše turističke potencijale i prikazivanjem na međunarodnim filmskim festivalima privuče turiste iz celog sveta da dođu u naš grad. Titlovan je na engleski jezik.
https://www.youtube.com/watch?v=byqLQ4InKzE
            U narednom periodu TOG Loznice nastupiće zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije na 10. Međunarodnom sajmu turizma u Zagrebu „PLACE2GO“ u Areni Zagreb od 24. do 26. marta 2023. godine. Ovo je najveći turistički sajam u Hrvatskoj na kom će se predstaviti veliki broj izlagača i radnika u turizmu.  .
            Takođe, učestvuje na 24. Međunarodnom sajmu turizma u Nišu od 30. marta do 1. aprila 2023. Godine, koji već dugi niz godina okuplja na jednom mestu sve aktere turističke privrede i povezuje turističku ponudu balkanskih destinacija.
            Sledi nastup i na 20. Međunarodnoj manifestaciji „Zlatne niti“ u Vrnjačkoj Banji od 31. marta do 2. aprila 2023. godine. Ova manifestacija predstavlja Sajam narodnog stvaralaštva prela i posela - stari zanati sa temom „Devojačka sprema nekad i sad“ na kom će se TO predstaviti zajedno sa  udruženjima iz Loznice koja neguju tradiciju starih zanata - Udruženje žena „Mina Karadžić“ sa tehnikom pustovanja i veza i Udruženje „Riznica“ sa tehnikom tkanja.

Izvor: TOG Loznice

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com