Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Zapažen nastup Privredne komore Vojvodine sa privrednicima iz Republike Srbije na Sajmu hrane i pića u Londonu

Zapažen nastup Privredne komore Vojvodine sa privrednicima iz Republike Srbije na Sajmu hrane i pića u Londonu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Privredna komora Vojvodine okupila je predstavnike proizvođača hrane i pića iz Republike Srbije koji se zajedno predstavljaju na jednoj od najznačajnijih svetskih sajamskih manifestacija u sektoru proizvodnje hrane i pića. Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, sa sekretarima Udruženja  industrije i poljoprivrede Zoranom Trpovskim i Mladenom Petkovićem, boravi u Londonu i zajedno sa našim proizvođačima na štandu Privredne komore Vojvodine i Britansko-srpske privredne komore predstavlja  ono što naši proizvođači i privreda  mogu da ponude.

            Predsednik Privredne komore Vojvodine razgovarao je na Sajmu sa ambasadorkom Republike Srbije u Velikoj Britaniji  NJ.E. Aleksandrom Joksimović. Istaknut je veliki značaj prisustva naših kompanija na ovom značajnom sajmu i velika potreba da se proizvođači iz Republike Srbije prikažu na britanskom tržištu. Privredna komora Vojvodine nastup na sajmu organizovala je uz podršku Britansko- srpske privredne komore. Zajednički štand posetio je i Dejvid Landsman, predsednik Britansko- srpske privredne komore. U razgovoru sa kolegom iz Britansko-srpske komore predsednik PKV Boško Vučurević izrazio je zadovoljstvo što je nakon dugog niza godina  načinjen iskorak ka otvaranju i mogućnosti za predstavljanje i umrežavanje privrednika na jednom, za nas novom tržištu.
            Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva je u januaru 2023. godine ostvarena u vrednosti od 55 miliona evra i za 6,6% je veća od razmene ostvarene u istom mesecu prethodne godine. Tokom cele 2022. godine između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva ostvarena je ukupna razmena u vrednosti od 788,3 miliona evra, što je za 26,6% više od razmene ostvarene 2021. godine.
            S obzirom na to da je poslednjih godina, naročito posle potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Srbije porastao interes obe poslovne zajednice za međusobnom saradnjom Privredna komora Vojvodine je odlučila da okupi naše proizvođače i predstavi ponudu njihovih kompanija na ovoj međunarodnoj manifestaciji.
            SERBIA Speciality Food and Beverages naziv je paviljona 2 gde se predstavlja Republika Srbija. Na sajmu su prisutne kompanije : Cooperation of Pannonian Apples Dobanovci, Dem Kulpin, Ribella Foods Bački Jarak, Food Market Sremska kamenica, Fruškogorski vinogradi Banoštor, Medela Vrbas, Vital Vrbas, Rubin Kruševac, Agrounija Inđija, PIK Bečej (Flora) Bečej.

Kristina Đogo PR
Privredna komora Vojvodine

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com