Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Humanitarni Evrovizijski vremeplov studenata novosadskog PMF-a

Humanitarni Evrovizijski vremeplov studenata novosadskog PMF-a

  • PDF

            Kako se počelo sa reformom nastavnih planova i programa i približavanja načina studiranja naših studenata evropskom trendovima (gde je 30% praktična nastava), javila se ideja da se to obezbedi i studentima i kroz redovnu nastavu na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Ideja da se to uradi i u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu je potekla od predmetnog profesora prof. dr Anđelije Ivkov-Džigurski, koja je sa svojim asistentom prof. dr Igor Stamenković i studentima do sada organizovala 55 tematskih događaja na kojima su studenti, predstavljali razne narode i države, odnosno njihove turističke vrednosti ili organizovali edukativne radionice za najmlađe.

            Događaji se održavaju uz podršku Prirodno-matematičkog fakulteta, Izvršnog veća Vojvodine, Gradske kuće, Ambasada zemalja koje se predstavljaju i drugih mnogobrojnih donatora i sponzora.
            Studenti izradom i realizacijom ovakvih projekata imaju mogućnost da ono što uče u teoriji u okviru predmeta Animacija u turizmu, ali i kroz predmete Osnove turizma, Marketing i menadžment u turizmu, Kulturna dobra, Gastronomija i dr. primene u praksi i steknu važno primenjeno znanje.
            Veoma je važno pomenuti da su sve večeri humanitarnog karaktera i da sve ono što je prikupljeno u vidu donacija ili od prodaje ulaznica dato u humanitarne svrhe pojedincima ili ustanovama kojima je u tom trenutku bilo najpotrebnije. Do sada (za ovih 17 godina) u organizaciji događaja je učestvovalo oko 900 studenata, prisustvovalo oko 6.500 gostiju među kojima je bilo više ambasadora i predstavnika ambasada zemalja koje su studenti predstavljali, a prikupljeno je oko 9 miliona dinara u novcu i robi.
            Grupa od 17 studenata treće godine sa odseka turizam, smer hotelijerstvo sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu organizovala je tematsko veče „Evrovizijski vremeplov” u Studentskom kulturnom centru „Fabrika”, s namerom da prikupe humanitarnu pomoć za Udruženje za buloznu epidermolizu „Debra”. Humanitarno veče, 55. po redu, tradicija je duga 17 godina, a predstavlja praktični deo ispita iz animacije i logistike u turizmu i hotelijerstvu.
            Zabavni program sastojao se od tri celine. Prvi deo započet je skečom studenata, zatim su se predstavili afirmisani muzičari, među kojima su Čaba Kiš sa svojim bendom Rock Liberty, grupa „Gift”, škola pevanja “Melodies”, plesni studio “Master Dance” kao i studenti sa Prirodno-matematičkog fakulteta, koji su izveli evrovizijske pesme „Molitva” Marije Šerifović i Konstraktin prošlogodišnji hit „In korpore sano”. U produžetku večeri studenti su izvodili stare pesme “Waterloo” grupe ABBA i “Shake It” Sakisa Rouvasa sa najpoznatijeg muzičkog festivala u Evropi, što je bio takmičarski deo programa.
            Na humanitarnoj večeri učestvovali su i studenti gastronomije, čije je specijalitete, poput švedskih ćufti, holandskih palačinaka i grčke salate, moglo da proba oko 200 prisutnih gostiju. Tokom večeri bila je priređena i tombola, te su tako gosti dobili vredne poklone.
            Potpredsednik Udruženja „Debra” Mirko Savić pripremio je prezentaciju, upoznavši prisutne sa problemima i izazovima na koje nailaze „deca leptiri”, kao i članovi njihovih porodica.
            Projekat su podržali i pomogli: Galens invest, Promist doo, Geoada doo, Kite doo, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inžinjerstvo, Index Mirjana, Pronix doo, Codinuity doo, deja i Maki, Restoran bar kod Brke, Ante Brkić ketering, Jeremija M&M, Pekara Zoka, Master Trade, Sportski klub Volley, Memo workshop, STR Ignis, Arum, Mesara Siki, Zorica Fairy Tales decor, Print Studio 11, Barski stolovi NS.
            Kada je reč o tomboli učestvovali su: Makiinaailss, Aninn_sminkeraj, Miriam.studio, Vanilla square, Zorica Čelebić - makeup artist , Jovana Subotin, Kinder nails, Drama queen , Masaža by Sunčica, Vanja Čotar makeup, Kika Rajić, Rada Švonja, Rose dent, Gladiator gym, Synergy gym, Mext konferencija, Žabac kuglana , Cineplexx, Rustic Wood boards, Munja_art, Vaubau_art, Fabrika snova, Aula Gaming, Čoko dekor, Naš nameštaj, B&A sveće, Unitech, Yolobook, Sweetsby.ms, Hotel Boutique Arta, Fruške terme, Modena travel.
Kao rezultat sakupljena je donacija u vrednosti od 560.000,00 dinara.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com