Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Održano predavanje i dodeljena priznanja na FIMEK-u

Održano predavanje i dodeljena priznanja na FIMEK-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 31.3.2023. godinе potpisan je sporazum o saradnji sa International American University. Tim povodom Fakultet su posetili dr Linjie Chou Zanadu i njegovo kraljevsko visočanstvo princ Mongolije Steven Borjigin.

            Ugovorom je predviđena saradnja FIMEK-a i IAU u pogledu mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja, razmena literature, ali i zajednički studijski programi na čijem će razvoju institucije raditi kako bi ponudile dvojnu diplomu zainteresovanim studentima.
            Dr Linjie Chou Zanadu je na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment održao i predavanje za sve zainteresovane o novom putu svile, pod originalnim nazivom „Belt and Road Initiative: A call for non-Anglo multipolarity.“
            Dekan Fakulteta, prof. dr Marko Carić pozdravio je okupljene i tom prilikom dodelio titule počasnih predavača mongolskom princu Stevenu Borjiginu i dr Linjie Chou Zanadu. Princ Mongolije Steven Borjigin i dr Linjie Chou Zanadu dodelili su priznanja prof. dr Marku Cariću i prof. dr Mirjani Radović Marković.
            Dekan FIMEK-a, Marko Carić izjavio je da se ovim sporazumom o saradnji razvijaju kvalitetne internacionalni akademski odnosi.
            - Želimo da pružimo studentima mogućnost da tokom studiranja kod nas eventualno steknu i diplomu u inostranstvu, ili kad završe obrazovanje kod nas da imaju mogućnost nastavka obrazovanja na master studijama. Takođe, i našim masterantima mogućnost nastavka doktorskih studija na prestižnim američkim i svetskim univerzitetima - istakao je prof. dr  Marko Carić.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com