Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Znanje se isplati

Znanje se isplati

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Tamara Krstić, direktor marketinga Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu objašnjava da Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), uz svesrdnu podršku Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, organizuje takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ koje se vratilo u punom kapacitetu. O tome govori broj od 30 škola učesnika iz 16 vojvođanskih gradova.

            Ovo takmičenje zasnovano je na preduzetničkim znanjima, veštinama i kompetencijama. Tim jedne škole čine tri maturanta, a pitanja su koncipirana iz dva modula. U prvom su pitanja iz opšte kulture i informisanosti koja zahtevaju kratke odgovore, a u drugom pitanja koja vrednuju preduzetničke veštine i kompetencije, koja će biti postavljena u vidu rešavanja zadatog poslovnog problema u polufinalu i finalu.
            Kvalifikacije će se odvijati šest dana gde će se suprotstaviti pet timova, počev od 08. maja. Polufinalne borbe zakazane su za 16. i 17., a finalna za 19. maj.
            U cilju zabavnijeg i komplesnijeg druženja, u okviru takmičenja biće organizovani i dodatni sadržaji na društvenim mrežama Facebook i Instagram, i nagrade za učesnike.
            Facebook takmičenje biće organizovano i za timove škola i za pojedince. Tim svake škole će, zajedno sa svojim mentorima i navijačima, biti fotografisan i dan nakon završetka kvalifikacija, na Facebook stranici FIMEK-a objavljen album u kojem će se nalaziti grupne fotografije svih škola učesnica takmičenja. Pobednička fotografija biće ona sa najviše lajkova, a pored lajkova fotografija u albumu na Facebook-u računaće se i lajkovi na „pričama" koje će biti objavljene na Instagramu i Facebook-u Fakulteta isti dan kada se škola takmiči. Nagrada je laptop za školu i direktan plasman u finale II Reels takmičenje.
            Kada su u pitanju pojedinci (takmičari, navijači, profesori), pre početka oficijalnog dela takmičenja, svakog dana maturanti će imati priliku da čuju kratko predavanje na temu neverbalna komunikacija, a na osnovu ovog predavanja potrebno je da kroz jedan kreativan reels snimak pokažu šta su od toga usvojili. Da bi učestvovali u ovom delu takmičenja potrebno je tagovati stranicu FIMEK-a na Instagramu (@fimek_fakultet) ili Facebooku (@Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK), a najkreativniji reels po oceni stručnog žirija biće nagrađen tabletom.Takmičenje na društvenim mrežama će trajati do kraja polufinala, a pobednici će biti objavljeni na stranicama FIMEK-a na Facebook-u i Instagramu, kao i putem maila koji je dostavljen kao kontakt.
            Za najbolje maturante obezbeđene su nagrade:
I nagrada: Puna stipendija za školovanje na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i putovanje u neku od evropskih prestonica po izboru pobednika za 5 osoba;
II nagrada: Delimična stipendija (50%) za školovanje na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i vikend u hotelu „Ramonda" na Rtnju za tri takmičara;
III nagrada: Delimična stipendija (30%) za školovanje na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i vikend u hotelu „Palisad" na Zlatiboru za tri takmičara.
            Pored glavnih, obezbeđene su i brojne druge nagrade: za tri prvoplasirane ekipe Spa u trajanju od dva sata u hotelu „Sheraton“, večera u restoranu „Barrique“ i večera u restoranu „Dvor“. Bitno je naglasiti da su svi takmičari bez obzira na plasman oslobođeni plaćanja naknade za troškove prijemnog ispita.
            - Najveći značaj ovog takmičenja za maturante je u promovisanju znanja. Pošlo se od ideje da naši maturanti pokažu svoje znanje i za to budu nagrađeni. Da ih na taj način motivisamo da nastave da ulažu u sebe i svoje obrazovanje, da im damo dodatni impuls i prepoznaju u sebi glad za znanjem - objasnila je Tamara Krstić.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com