Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novosti iz Turističke organizacije Zlatibor

Novosti iz Turističke organizacije Zlatibor

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je na prolećnom festivalu domaće hrane i pića „Ukus fest" koji je održan u subotu, 13. maja 2023. godine u beogradskom hotelu „Metropol". Pred 50 izlagača, preko 2.000 posetilaca i velikim brojem medija koji su pratili događaj, najavljena je predstojeća letnja turistička sezona na Zlatiboru. Prisutnima su predstavljeni turistički potencijali "zlatne" planine, inovacije i kapitalni projekti opštine Čajetina. U godini u kojoj najposećenija planina Srbije proslavlja važan jubilej, 130 godina organizovanog razvoja turizma, ulažu se veliki napori da se što većem broju potencijalnih turista predstave brojni sadržaji, atrakcije i aktivnosti koji će njihov boravak na Zlatiboru učiniti jedinstvenim.

            Na ovogodišnjem prolećnom „Ukus festu" predstavljena je široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, a posetioci festivala imali su priliku da probaju razne arome i uživaju u degustaciji različitih gastronomskih specijaliteta.
            Turistička organizacija Zlatibor uvek rado učestvuje i podržava manifestacije koje promovišu domaće proizvode, jer su upravo domaći, lokalni i autentični proizvodi tokom dugog niza godina imali velikog značaja za razvoj brenda i prepoznatljivosti Zlatibora u zemlji, regionu i širom sveta.
            Manifestaciju „Ukus fest" podržali su Ministarstvo poljoprivrede Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Sekretarijat za privredu i turizam Skupštine grada Beograda, Turističke organizacija Srbije i Beograda.
            Izložba „Divanhana" otvorena je u u galeriji Kulturnog centra Zlatibor u Kulturnom centru Zlatibor, u petak, 12. maja. Na izložbi su predstavljeni radovi nastali u okviru likovne manifestacije na Sopotnici 2022. godine, nastali tokom boravka na Sopotnici u okviru osmog saziva manifestacije „Divanhana“. Izložba je putujuća, premešta se iz grada u grad, prema mestu prebivališta učesnika kolonije. Krenula je od Prijepolja i Priboja gde su matična uprava i organizacija. U maju će biti prikazana javnosti na Zlatiboru a zatim se nastavlja tura po Srbiji i inostranstvu... Izložba će biti svečano otvorena u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“ u petak , 12.5.2023. godine, i biće otvorena za posete tokom maja, svakog radnog dana od 10 do 17 časova.
            Organizatori ove likovne manifestacije su članovi UNKUB DIVANHANA, pod upravom umetničkog saveta koji  čine: prof. dr Fehim Husković, akademski slikar;  Muharem Raf Radetinac, akademski slikar; prof. Dragan Nešić, slikar i dipl. fizičar; dr. Zenaida Nena Koca, doktor medicine;prof. Elirija Hadžiahmetović, dipl. sociolog; prof. Sara Obradović, master primenjeni umetnik; Meša Brničanin, akademski slikar i Iso Porović, dipl. dramski umetnik.
            - Učestvovala sam na različitim umetničkim simpozijumima, od kojih mi je
Divanhanino okupljanje jedno od najdražih. Dobro je organizovano, orijentisano na spoj različitih kultura i inspirativno za rad. Čast je biti deo likovnog tima u kojem nema sujete i gde su umetnici složni i uvezani sklonostima ka istoj vokaciji i ujedno usklađeni u životnim navikama i funkciji u prostoru. Vrlo lepo se radi na odabiru učesnika, pre svega  mislim na podsticaj mlađih generacija i to što je Divanhana postala stecište vrednih i vedrih žena. Ovaj naziv u punom sjaju opisuje karakteristike same kolonije- rad i druženje, odmor i melem za dušu. Ono što se prođe i doživi za 7 dana u Divanhani ostaje trajno i nezaboravno. Sve pohvale organizatorima, uz iskrene želje da što duže traje ovakav rad - izjavila  Andrijana Andrijašević, učesnik kolonije, master primenjeni umetmik i oraganizator izložbi u Klturnom centru Zlatibor.
            Izložba će biti otvorena tokom celog meseca maja u terminu od 10 do 17
časova svakog radnog dana.

Izvor: Info centar Turistička organizacija Zlatibor
www.zlatibor.org.rs

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com