Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF studenti na terenu Vinskog turizma Srbije

PMF studenti na terenu Vinskog turizma Srbije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

            U maju mesecu, već tradicionalno, studenti IV godine idu u obilazak vinarija. Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, u sklopu predmeta Vinski turizam se upoznaju na “terenu" sa stanjem vinskog turizma u našoj zemlji. Pored obilaska vinarija u Sremskim Karlovcima (Živanović, Bajilo, Benišek-Veselinović, Vinum, Dulka), svake godine se upoznaju i sa još nekim vinarijama na području Vojvodine, a i šire. Generacije studenata su imale prilike da obiđu vinarije Šijački, Erdevik, Deurić, Stamenković, Tonković, Zvonko Bogdan... Na ovaj način mogu da vide kako posluju male porodične i velike vinarije, imaju prilike da degustiraju vino i upoznaju se sa nekim autohtonim sortama grožđa.

            Ove godine, 09.maja, organizovana je poseta vinariji Aven u Inđiji i vinariji Jeremić u Grockoj. Divni domaćini i dobro vino su doživljaj i uživanje u ambijentu i degustaciji učinili nezaboravnim.
            Izlet je završen u Beogradu, u Knez Mihajlovoj. Bili smo prva grupa, koja je u Kući legata, imala prilike da se upozna sa novom izložbom Kraljevska vinska Srbija, posvećenoj istorijatu vinarstva u Srbiji. Ovo je autorska izložba gospodina Zorana Rapajića. Zahvaljujući njegovom dugogodišnjem trudu i posvećenosti, sakupljeni su brojni eksponati koji prate istorijat razvoja vinarstva u našoj zemlji od Proba, Nemanjića do današnjih dana. O dugoj tradiciji vinskog turizma (preko 120 godina), upoznala nas je Mirjana Maksimović iz udruženja Žene i vino.

Prof. dr Tatjana Pivac,
redovni profesor na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo
Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

P.S.
Više fotografija na: https://www.facebook.com/topserbia

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com