Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Etno selo Sunčana reka istrgnut deo raja

Etno selo Sunčana reka istrgnut deo raja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Etno sela rasuta širom Srbije, pružaju specifičan način odmora oslonjen na tradicionalan, domaćinski ambijent starog srpskog sela, domaću hranu, ljubazne domaćine i smeštaj prilagođen potrebama današnjeg gosta.

            Zoran Mirković, vlasnik je Etno sela „Sunčana reka“ situiranoj na obali Drine u Banji Koviljači. Ideja ovog kompleksa, koji se prostire na devet hektara, nastala je kao proizvod dugogodišnjeg rada u ugostiteljstvu, turizmu i drugim privatnim inicijativama, gospodina Mirkovića, koji se trudio da svaki sledeći korak ide uzlaznim smerom. Sabirajući sva svoja znanja i iskustva, 29. septembra 2008. godine, na samoj obali Drine, u podnožju planine Gučevo, za javnost je otvorena „Sunčana reka“, projekat koji se od tada do danas stalno širio,  razvijao nove sadržaje.
            - Etno selo svakodnevno pohode brojni turisti, u vreme praznika taj broj dostiže 10-15.000 mahom iz Srbije, BiH, Republike Srpske. Sve veći broj je turista sa dalekih destinacija, npr. iz Rusije i Kine.  To nije zato što „Sunčana reka“ postoji, već zbog onoga šta nudi, a dosta toga zavisi i od vremena. Česti gosti su grupe đaka na ekskurzijama iz škola iz Srbije, koji nisu naša ciljna grupa, ali ih rado dočekujemo i ugošćavamo pružajući im uz ukusan ručak i odmor, mogućnost za pregršt aktivnosti - kaže gospodin Mirković.
            Dodaje da je Etno selo „Sunčana reka“ potpuno spremno za prve „letnje“ goste. Kao prvo, prelepe drinske plaže poput, Žićine, najduže na Drini, Vrtova sunca i najlepše u okviru Sunane reke - Šotrine plaže, gde su snimljene neke od upečatljivih scena iz domaćih serija: „Greh nejne majke“, „Nepobedivo srce“, „Šešir profesora Koste Vujića“, „Santa Maria della Salute“, u kojima svoje glumačke afinitete pokazao i naš domaćin.
            Osim nekoliko restorana i kafića, suvenirnice, muzejskog prostora, sa stalnim postavkama „Drina kroz vekove“ i „Gučevske bitke“, u okviru sela sagrađena je i crkva Sretenja gospodnjeg koja pripada Crkvenoj opštini Banja Koviljača i Eparhiji šabačkoj, u kojoj se nalaze čestice moštiju Sv. Petra Koriškog, Sv. Petke, Sv. Mojsija, Sv. Kristine i Sv. Sebastijana.
            Od sportsko-rekreativnih sadržaja uređeni su tereni za tenis, odbojku na pesku, mali fudbal; vežbalište u prirodi, veštačka stena, streličarstvo; kao i jahanje, vožnja fijakerom i kvadovima. Moguća je i plovidba Drinom, Zvorničkim jezerom brodićem ili splavom... Svi sadržaji su dostupni, a gospodin najavljuje i iznenađenje, koje ovoga puta nije otkrio, sem da je vezano za reku Drinu.
            Od novina za turističku 2023. godinu, gostima je na raspolaganju wellness&spa centar smešten u Dobrinkin konak, objekat od 26 soba, od kojih je za sada u potpunosti uređeno 10-tak, i centar „Opusti se i zabavi“ u kojem su na raspolaganju đakuzi, slana soba, sauna, prostorija za masažu, fitnes, prostor za zabavu odraslih, igraonica za decu.
            - U ugostiteljstvu je sve važno, od usluge do hrane koja mora biti na vrhunskom nivou, do pratećih aktivnosti koji ni u kojem segmentu ne smeju zaostajati za prethodnim. Zahvaljujući međusobnoj podršci svih članova porodice uspevamo da ovu ideju realizujemo na način da, pre svega posetioci, grad i mi sami, budemo zadovoljni onim što smo postigli - zaključio je Zoran Mirković.
            Svako ko dođe u Etno selo „Sunčana reka“ može biti zadovoljan, bilo da je razlog dolaska hrana, divlja Drina, šetnja, raznolikost ili autentičnost brojnih brvnara rasutih po selu koje polako prerasta u grad. Što nužno ne vodi lošem, nego drugačijim očekivanjima onih koji dolaze u posetu Loznici i Banji Koviljači.


 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com