Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vesti iz Turističke organizacije opštine Bač

Vesti iz Turističke organizacije opštine Bač

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Turistička organizacija opštine Bač u subotu 03.06.2023. godine organizuje manifestaciju “DAN JAGODE I MEDA”. Početak manifestacije je od 10.00 časova u Gradskom parku u Baču. Akcenat će biti na proizvođačima jagoda i meda, ali i organizovanju berze domaćih proizvoda (voća I povrća), kao I uključivanju dece nižih razreda i njihovoj edukaciji. Proizvođači poljoprivrednih proizvoda, gastronomskih poslastica, vunenira i svi ostali mogu 3.juna bez kotizacije da prodaju svoje proizvode.

            Turistička organizacija opštine Bač u nedelju 25.06.2023. godine organizuje manifestaciju “CIKLO BAČ”. Start je u 10.00 časova na Tvrđavi. Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da nam se pridružite u rekreativnoj vožnji, a ukoliko ste u mogućnosti i u promociji naše manifestacije na završetku kraće rute-jezero Provala, kako bismo zajednički ukazali na značaj i popularizaciju ovog sporta te zdravog načina života, ali i promociju cikloturizma.
RUTA: BAČKA TVRĐAVA- MALI BAČ- VAJSKA- JEZERO PROVALA- 15 km
RUTA ZA UPORNE: BAČKA TVRĐAVA- MALI BAČ- VAJSKA- JEZERO PROVALA- BOĐANI- BENTOM DO BAČKOG NOVOG SELA- 40 km
            Navedena ruta obuhvata najatraktivnije lokacije u opštini Bač - srednjovekovnu tvrđavu, gde je predviđen start, vožnju podgrađem, preko pešačkog mosta, pored ostataka turskog kupatila i Franjevačkog samostana, zatim naseljenim mestima Mali Bač i Vajska do jezera Provala- najvećeg kupališta u opštini sa uređenom peščanom plažom, gde je ujedno predviđeno zaustavljanje uz odmor i osveženje, kao i dodeljivanje pehara u nekoliko kategorija. Nakon toga za upornije bicikliste, ruta se nastavlja kroz naselje Bođani- pored pravoslavnog manastira odakle se nasipom uz Dunav vozi do Bačkog Novog Sela u ukupnoj dužini od 40 km. Po stizanju na cilj, za sve učesnike je predviđen ručak i druženje.

Darko Vojnović,
direktor Turističke organizacije opštine Bač


 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com