Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back HRANA I PIĆE VINO VINSKA SRBIJA OKUPLJA SE U ZRENJANINU!

VINSKA SRBIJA OKUPLJA SE U ZRENJANINU!

  • PDF

            Na četvtrom Banatskom festivalu vina, u subotu, 20. maja degustiraće se vina više desetina vinarija iz naše zemlje i celog regiona novost vinska srbija okuplja se u zrenjaninu vinski magazin vino fino.

            Sve je spremno za četvrti Banatski festival vina, zakazan za subotu, 20. maj, u Gradskoj bašti u Zrenjaninu. Meteorolozi najavljuju da će predstojeći vikend biti topao i sunčan, što znači - savršen za provođenje subote u jednom od najlepših zrenjaninskih prostora, i za degustaciju vina više desetina srpskih i regionalnih vinarija. Gostujućih vinarija biće najviše iz Vojvodine, ali na Banatskom festivalu vina probaće se i šumadijska vina, ona iz Istočne Srbije, iz Župe, uz makedonska, rumunska, slovenačka, hercegovačka vina...
            Jedno od najvažnijih dešavanja u okviru Banatskog festivala vina biće dodela trofeja za najbolja vina Banata, koja je 9. maja odabrao panel sastavljen od enologa i uglednih vinskih sudija.
            Na festivalu će gostovati i banatska vinarska udruženja - Udruženje Sveti Martin iz Mužlje, potom Taraški vingradi, Vesela braća iz Orlovata i melenačko Udruženje vinara.
            Što se delikatesa tiče, u okviru pratećeg programa festivala održaće se tradicionalna manifestacija 23. Banatske vredne ruke, na kojoj će biti ponuđeni autentični ravničarski specijaliteti – štrudle, hlebovi, peciva, suhomesnati proizvodi, sirevi...Takođe, Salaš kod Stare dunje predstaviće autentične banatske zalogaje – stare šunke, mlade kobasice i sireve, a kompanija Mlekoprodukt donosi selekciju delikatesnih sireva iz Srbije i Francuske.
            U vinima, dobroj hrani i muzici posetioci će moći da uživaju od 15 do 21 čas, a čaše za degustaciju iznajmljivaće se na samom uzalu u festivalski prostor.
            Organizatori manifestacije su Grad Zrenjanin, Turistička organizacija i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku magazina Vino & Fino. Prijatelj manifestacije je kompanija Mlekoprodukt.
SPISAK GOSTUJUĆIH VINARIJA
Baza, Fruška gora, Belaj, Istra, Hrvatska, Chichateau, Fruška gora, Corcova, Ruminija, Despotika, Šumadija, Deurić, Fruška gora, Dragić, Banat, Drašković, Južni Banat, Đurđić, Fruška gora, Erdevik, Fruška gora, Filipovski, Južni Banat, Fruškogorski vinogradi, Fruška gora, Galot, Južni Banat, Gnezdo, Potisje, Grumen, Fruška gora, Ivanović, Župa, Kepul, Banat, Komuna, Fruška gora, Korolija, Banat, Kovačević, Fruška gora, Matalj, Negotinska krajina, Matijašević, Šumadija, Milanović, Fruška gora, Molovin, Fruška gora, Mrđanin, Fruška gora, Patkov vinograd, Fruška gora, Radlović, Banat, Šampionski štand Klub vina, Šomođi, Banat, Šukac, Fruška gora, Tarpoš, Šumadija, Temet, Tri Morave, Tikveš, Severna Makedonija, Tilia Estate, Slovenija, Tri međe i oblak, Fruška gora, Verkat, Fruška gora, Vinčić, Fruška gora, Vukoje, Hercegovina, BiH, Zvonko Bogdan, Subotica.

Igor Luković
https://www.vinoifino.rs/

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com